Университетската клиниката по нефрология и диализа в Плевен получи нова,

...
Университетската клиниката по нефрология и диализа в Плевен получи нова,
Коментари Харесай

Университетската клиника по нефрология и диализа в Плевен получи най-съвременна апаратура по световните стандарти

Университетската клиниката по нефрология и диализа в Плевен получи нова, най-съвременна инсталация от Германия, отговаряща на последните международни стандарти, заяви началникът ѝ проф. доктор Васил Тодоров, съобщи Българска телеграфна агенция.

Апаратурата е закупена с целево отпуснати средства от Министерство на здравеопазването в размер на 300 000 лв., посочи той.

"Вече работят седем нови апарата за хемодиализа и два комплекта инсталация за водоподготовка на хемодиализно лекуване, като на процедура е сменена цялата остаряла инсталация на Отделението по хемодиализа. Новите апарати подменят седем остарели, които са надхвърлили допустимия експлоатационен режим от 30 000 работни часа. Апаратурата за водоподготовка заменя остарялата, инсталирана преди 20 години. Отделението по диализа в Плевен е едно от най-големите в страната ", сподели проф. Тодоров.

Разполага с 24 хемодиализни поста и в него се организира бъбречнозаместващо, животоподдържащо лекуване на пациенти с терминална хронична бъбречна непълнота, с остра бъбречна непълнота и с тежки отравяния. Ежегодно в Клиниката се реализират над 16 000 лечебни хемодиализни процедури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР