Университетската болница за активно лечение Проф. д-р Стоян Киркович в

...
Университетската болница за активно лечение Проф. д-р Стоян Киркович в
Коментари Харесай

Проф. Йовчев: Имаме готовност да приемем на работа медици от Украйна

Университетската болница за интензивно лекуване " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора разгласи 32 свободни работни позиции за медицински експерти, които могат да бъдат заети от украински медици. Това съобщи пред БНР изпълнителният шеф на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Изискването е претендентите да имат статут на емигрант или потърсил леговище на територията на Република България, добави той.

По думите му, в доста европейски страни работят колективи медици от различнии националности това е изцяло обикновено, тъй като здравната услуга е част от общата грижа за обществото.

Проф. Йовчев увери, че местата са оповестени в Бюрото по труда, има и решение на Общинския съвет, което дава опция бягащите от войната украинци да бъдат настанени и устроени в битово отношение.

В болничното заведение тече деен развой на „ подмладяване “ на медицинския личен състав, политикато, която се води е да бъдат оптимално подпомагани мвладите фрагменти в тяхното професионално развиване и кариерно израстване. Актуализират се възнагражденията на медиците, като от началото на април сестрите ще получават по 1300 лева вместо контрактуваните по КТД 950 лева, специализнатети ще имат главно месечно заплащане 1400 лева, лекарите с една компетентност – 1500 лева, с две специалности – 1600 лева, а началниците на клиники – 2000 лева

В лечебното заведение сполучливо се лекуват пациенти с комплициран Коронавирус, то е едно от първите в страната, внезапно понижават смъртните случаи, сподели още проф. Йовчев. Болницата е една от първите в страната, която ползва моноклонални антитела и резултатите са доста положителни, даже към този момент има избавена 92-годишна пациентка. Също по този начин с позволение на ИАЛ в нея се ползва за първи път отвън столицата перорална терапия на Коронавирус, също с отличен резултат, добави шефът на старозагорската университетска болница.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР