Университетската болница "Канев" в Русе е в готовност да приема

...
Университетската болница "Канев" в Русе е в готовност да приема
Коментари Харесай

Болницата в Русе е готова да приема пациенти със симптоми на коронавирус

Университетската болница "Канев " в Русе е в подготвеност да приема пациенти със признаци на ковид. Това заяви изпълнителния шеф на УМБАЛ "Канев " Иван Иванов.

Инфекциозното поделение разполага със 17 кревати и с опция за увеличение на потенциала до 34. Предприети са ограничения в обособен корпус да се разкрият в допълнение 30 кревати.

Иванов изясни, че все още три от леглата в инфекциозното поделение са свободни, защото има заболели от хепатит "В ", както и пациенти с чревни разстройства.

Той сподели, че концепцията е при нужда по-леките случаи на заразно заболели да бъдат изместени в в допълнение разкрития корпус, с цел да не се смесват с пациенти със подозрения за ковид.

"Инфекциозното поделение е отделено от главните корпуси и можем да си позволим да продължим лечебна активност, въпреки и единствено на незабавни случаи - от региона и от страната ", сподели Иванов.

Той съобщи, че все още няма доказани случаи на пациенти с ковид в УМБАЛ "Канев ". През миналата седмица са взети проби от 12 души с белодробни болести, като всички са негативни за ковид. Четирима души, които са били със подозрение за болестта, само че пробите им са негативни, са в отделението, защото са подложени на 14-дневна карантина.

Иванов разяснява, че лечебното заведение разполага с четирима инфекционисти, като един от тях е в дълъг болничен. Недостатъчен е броят им, само че към този момент личният състав се оправя със отговорностите си.

По отношение на защитните ограничения Иванов сподели, че в допълнение се слагат дезинфектанти в болничното заведение. Лечебното заведение разполага с 200 комплекта защитни дрехи, с към 80 маски от висок клас и с 15 комплекта очила за многократна приложимост. Има безграничен брой ръкавици, както и задоволително маски за еднодневна приложимост.

Иванов разяснява, че няма оттегляне на лекари и медицински служащи, не се следи и суматоха, провокирана от боязън, че могат да се заразят от ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Доц. доктор Мангъров разкри: Най-вероятно всеки ще се болести с коронавирус
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР