Университетска болница „Света Анна“, София, временно преустановява приема на пациенти

...
Университетска болница „Света Анна“, София, временно преустановява приема на пациенти
Коментари Харесай

Столичната болница „Света Анна“ спира да приема болни, но само временно

Университетска болница „ Света Анна “, София, краткотрайно прекратява приема на пациенти до 15.30 часа на следващия ден, 27 март, оповестиха от болничното заведение. Това се постанова откакто в лечебното заведение по-рано през днешния ден бяха открити двама пациенти с COVID-19. В болничното заведение сега се прави цялостна стерилизация. Създадена е нужната организация незабавните пациенти, които следва да бъдат ориентирани към Окръжна болница, да се поемат от други лечебни заведения.

Органите на Министерство на вътрешните работи спомагат за недопускане влизане и излизане от лечебното заведение.

Веднага след привършване на дезинфекционната активност лечебното заведение ще се върне към естествения си режим на работа. Под карантина ще останат клиниката по пулмология и част от клиниката по анестезиология и интензивно лекуване.

По-рано през днешния ден позитивни проби за COVID-19 бяха регистрирани при 54-годишен мъж и 75-годишна жена, които сега са на командно дишане в КАИЛ на УМБАЛ „ Св. Анна “.

Установяват се и се вземат проби за новия ковид от всички контактни лица, включително и от медицинския личен състав на лечебното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР