Университетска болница “Лозенец от създаването си преди 75 години до

...
Университетска болница “Лозенец от създаването си преди 75 години до
Коментари Харесай

Президентът: Обликът на всяко медицинско заведение се определя от професионализма и човечността на хората, които се грижат за пациентите

„ Университетска болница “Лозенец ” от основаването си преди 75 години до през днешния ден промени функционалностите, състава, структурата си, само че неизменим остава професионализмът на хората, които работят в нея. А той, наред с отзивчивостта, човечността и доброжелателността към пациентите, дефинират образа на всяко лечебно заведение. “

Това съобщи президентът Румен Радев на празненство, проведено от УМБАЛ “Лозенец ”, на което болничното заведение отличи лекари, медицински експерти, екипи и чиновници , които през миналата година са постигнали отлични резултати. Държавният глава, придружаван от брачната половинка си Десислава Радева, и вицепрезидентът Илияна Йотова бяха посетители на събитието.

В приветствието си президентът Радев съобщи, че същинската история на всяко лечебно заведение се показва посредством избавените човешки ориси и излекувани пациенти . Държавният глава изрази благодарност на лекарите, посветили живота си на сложната специалност, изискваща безпределна религия в положителното и в индивида .

Президентът уточни, че УМБАЛ “Лозенец ” задава високи стандарти и дефинира актуалния образ на модерното опазване на здравето у нас.

“Ръководният екип и лекарите съумяха да създадат по този начин, че известната като “правителствена ” болница се трансформира в болница на хората, до която всеки българин има достъп и може да получи качествени медицински услуги ” , съобщи Румен Радев.

Президентът изрази вяра от средата на януари идната година болница “Лозенец ” да бъде включена интензивно в активността на незабавната здравна помощ по въздух и напомни, че планът за HEMS беше иницииран от президентската институция и разработван от няколко служебни държавни управления.

Президентът Радев връчи премията “Екип на годината ” на болничното заведение . Признанието получи Клиниката по упойка и интензивно лекуване. Илияна Йотова връчи премията “Приз за безрезервност и неизменност ”, която беше присъдена на Екипа на операционните сестри в УМБАЛ “Лозенец ”.

“Няма сполучлива интервенция, нито пък сполучлива кариера на хирург без положителните операционни сестри ” , съобщи вицепрезидентът при връчването на оценката.

Тя изрече признателност на всички, които провеждат всяка интервенция и със своята предвидливост, акуратност, самообладание вършат по този начин, че работата на хирурга да бъде спокойна, а пациентът да оздравява бързо .

„ Като дами знаем добре какво е да даряваш човешки живот, а медицинските сестри го вършат по няколко пъти “ , съобщи Илияна Йотова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР