Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) обучава 100 бакалаври

...
Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) обучава 100 бакалаври
Коментари Харесай

УНСС обучава 160 кадри за сектор туризъм годишно

Университетът за национално и международно стопанство (УНСС) образова 100 бакалаври и 60 магистри за туристическия отрасъл годишнo. Това съобщи ректорът на УНСС проф. Стати Статев по време на брифинг, на който той и министърът на туризма Николина Ангелкова подписаха съглашение за съдействие. Договорът ще обезпечи с изключение на студентски практики и участия на младежите във всички начинания на ведомството.

„ Основната част от фрагментите ни остават да работят в страната, поради връзките, които поддържаме с огромните компании в страната и с четирите публично приети работодателски организации “, добави ректорът Стати Статев.

„ Един от главните проблеми на сектора е неналичието на фрагменти “, съобщи министър Николина Ангелкова, само че по думите й посредством взаимната работа на университета и ведомството студентите, които се образоват, ще се стимулират да работят в сектора. Тя разгласи, че съгласно данните на Световния съвет по туризъм за 2016 година в България над 330 хиляди работят в бранша
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР