Университетът за национално и световно стопанство дава една изключително висока

...
Университетът за национално и световно стопанство дава една изключително висока
Коментари Харесай

МОН: Над 98% от завършилите УНСС се реализират на пазара на труда

Университетът за национално и международно стопанство дава една извънредно висока реализация на своите студенти - 98% от тях стартират работа. Това съобщи министърът на образованието и науката Галин Цоков на тържественото разкриване на новата академична 2023/2024 образователна година в зала " Максима " на УНСС.

" Студентите, приключили професионалното направление " Икономика " през последните пет години, стартират с най-висока заплата спрямо другите университети - над 2100 лв.. А за някои специалности заплатата доближава до 4500 лв. ", сподели още Цоков.

Ректорът на висшето образователно заведение проф. доктор Димитър Димитров означи, че са основани взаимни бизнес академии с водещи компании от бизнеса, като се оферират благоприятни условия за стажове и за кариерно развиване на студентите от УНСС.

" Вече откриваме и нашия фотоволтаичен парк, който е един от най-големите в областта на образованието, въобще. Скоро ще приключи и ремонтът на нашата университетска библиотека ", сподели ректорът.

Проф. Димитров приказва и за опциите за дигиталиция, предлагани на студентите, измежду които е електронната студентска брошура. Ректорът благодари и на преподавателите, и на чиновниците в УНСС, като заяви, че заплатите им ще бъдат увеличени.

След тържественото разкриване на новата образователна година ректорът на УНСС и министърът на образованието сервираха венци на паметника на проф. Стефан Бобчев - създател и първи ректор на Университета за национално и международно стопанство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР