Университетът в Мичиган ще изплати 490 милиона долара за компенсация

...
Университетът в Мичиган ще изплати 490 милиона долара за компенсация
Коментари Харесай

Университет в САЩ плаща 490 млн. долара на жертви на сексуално насилие

Университетът в Мичиган ще изплати 490 милиона $ за отплата на стотици студенти, които са били насилвани от дълготраен състезателен рехабилитатор. Насилието е осъществявано в продължение на доста години.

Споразумението ще компенсира към 1050 души, в това число някогашни футболисти, които се оплакали, че починалият Робърт Е. Андерсън ги е тормозил по време на физически прегледи. Лекарят е правил „ ненужни ректални и генитални прегледи “ в продължение на десетилетия.
Разследват дали някогашният папа Бенедикт XVI е знаел за полово принуждение над деца
Потенциално абсурден отчет за полово принуждение над деца в Католическата черква ще бъде оповестен в четвъртък в Германия. Бившият па...
Прочети повече
Университетът е считан за едно от най-хубавите държавни учебни заведения в страната.

В събота бордът на Мичиган уволни президента на университета Марк С. Шлисел след следствие на изказвания, че той е имал полова връзка с подчинена служителка. През 2020 година учебното заведение разгласи, че е постигнало съглашение с осем дами, които са били полово и прочувствено измъчвани от някогашния ректор на учебното заведение.

Скандалът към държанието на Андерсън избухна през 2020 година Андерсън, който беше в екипа на университета от 1966 до 2003 година, умря през 2008 година Оцелелите споделиха на следователи и други, че неведнъж са се оплаквали от рехабилитатора, само че без резултат.

През последното десетилетие в щатския университет на Пенсилвания, Мичиганския държавен университет, Университета на Южна Калифорния и университета на Охайо се появиха случаи на корист с удивителен мащаб.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР