Университетът "Темпъл" назначи доц. д-р Емилия Занкина за декан на

...
Университетът "Темпъл" назначи доц. д-р Емилия Занкина за декан на
Коментари Харесай

Българка оглавява филиала на университета Темпъл в Рим

Университетът "Темпъл " назначи доцент доктор Емилия Занкина за декан на филиала на американското висше учебно заведение в Рим, оповестява Mediapool.bg. Тя встъпва в служба от 1 май 2020 година

Италианският филиал на университета е една от най-големите и реномирани американски просветителни институции с 53-годишна история.

Престижното предопределение е нов стадий в интернационалната кариера на доцент Занкина. Тя е дълготраен учител и откривател по политически науки, с богат управнически опит в управлението на американски просветителни стратегии в Европа, полиглот.

Доскоро беше първи заместник-ректор по академичната активност в Американския университет в България, който заема водещи позиции в рейтинга на университетите у нас и се основава на американската система liberal arts.

Част от биографията ѝ е позицията на помощник-директор в Центъра за източноевропейски проучвания в Питсбъргския университет.

Новата си служба Емилия Занкина възприема като "вълнуваща стъпка след 10 години в Американския университет в България ".

Трудно ли се стига до върха на токчета?

"Атмосферата в кампусите в Рим и Филаделфия е невероятна. Бях мощно впечатлена от всички, с които се срещнах. Тези хора се харесват, обичат работата си и изпитват наслаждение да работят дружно. Вярвам, че с подобен екип можем да реализираме всичко ", споделя Занкина.

"Филиалът в Рим е един от диамантите в короната ни, а доцент Емилия Занкина е съвършеният човек за позицията на декан на италианския ни кампус и ще обезпечи постоянното му бъдеще ", разяснява Ричард Енглърт, президент на университета "Темпъл ".

Университетът "Темпъл " е учреден през 1884 година като вечерно учебно заведение от Ръсел Конуел, юрист, свещеник и възпитател. Днес висшето образователно заведение е най-голямото във Филаделфия, който е шестият най-населен град в Съединени американски щати.

Филиалът в Рим е основан през 1966 година и се обитава във "Вила Капрони " край река Тибър. Всяка година сред 400 и 600 студенти учат изкуство, история, политика и просвета, до момента в който изследват многочислените забележителности на Рим.

Като първи заместник-ректор и учител по политически науки в Американския университет в България доц.Занкина осъществя редица начинания и планове. Сред тях са нови стратегии по логика на психиката и физика, взаимна магистърска стратегия по финанси с университета "Бокони " в Милано, стратегия по британски и публицистика за практикуващи публицисти с поддръжката на посолството на Съединени американски щати.

Доц. Занкина е непринуден учител в българското учебно заведение за политика "Дими Паница " и в "Дерида Денс център ". Тя е ръководител на Съвета на шефовете на Националната академично-библиотечна осведомителна система.

Емилия Занкина приключва Питсбъргския университет със компетентност "Международни връзки " и документ по източноевропейски науки. Тя е деен откривател и написа по тематики като популизъм, демократизация, промяна на обществената администрация и присъединяване на дамите в политиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР