Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) с гордост представя

...
Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) с гордост представя
Коментари Харесай

УниБИТ - университетът на бъдещето откри лаборатория по изкуствен интелект и виртуална реалност

Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) с горделивост показва своята най-нова самодейност - Лабораторията по Изкуствен Интелект и Виртуална Реалност (AI и VR).

 

Мисията на лабораторията е да разкрие пред студентите и докторантите на УниБИТ безкрайни благоприятни условия за научен и професионален напредък. Съчетаването на Изкуствен Интелект и Виртуална Реалност отваря нови вероятности и провокации в региона на осведомителните технологии.


Оборудвана с най-съвременни технологии, лабораторията основава среда, която подтиква въображението и капацитета на младите експерти да развиват реформаторски планове, които трансформират метода на взаимоотношение с околната среда. Техническата инфраструктура на лабораторията съставлява впечатляващо комбиниране от устройства като KAT WALK C2+, HTC Vive Cosmos и Oculus дават на студентите опцията да основават виртуални светове.

 

В допълнениe, NVidia Jetson TX2 обезпечава опция за проучването и използването на логаритми за изкуствен интелект, а устройствата като KT88-2400 са предопределени проучвания в региона на мозъчните талази.


Перспективите за развиване на лабораторията са в построяването и потреблението на 3D модели на здания, основаването на виртуални разходки към разнообразни забележителности исторически и културни обекти се трансформират във все по-голям инструмент както за просветителни, по този начин и за развлекателни цели разнообразни промишлености.


Комбинирайки Виртуална Реалност и Изкуствен Интелект, екипът на лабораторията създава реформаторски способи за поддръжка на деца със специфични просветителни потребности, предоставяйки им индивидуализирани и адаптивни просветителни прекарвания.


Проекти като пресъздаването на античния град Скаптопара провокират интереса на историци и археолози, като показват капацитета на изкуствения разсъдък в области отвън обичайния технологичения бранш.


Сред плануваните планове се включват създаването на авангардни биоинформатични системи, които съчетават езикови модели на Изкуствен Интелект за разбор на комплицирани биометрични данни. Освен това, екипът на лабораторията има хрумвания за основаване на виртуални учебници, където динамичните Виртуални Реалности са обогатени с интелектуални сътрудници, които подкрепят просветителния развой.

Лабораторията по Изкуствен Интелект и Виртуална Реалност, съставлява стъпка напред в научния напредък и предизвиква трансдисциплинарните проучвания и нововъведения в УниБИТ.


Лабораторията е осъществена и с финансовата поддръжка на господин Георги Гергов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР