Универсално устройство, което е съвместимо с всеки рутер и кабелен

...
Универсално устройство, което е съвместимо с всеки рутер и кабелен
Коментари Харесай

Tenda A9 – Wi-Fi разширител за апартамента и къщата

Универсално устройство, което е съвместимо с всеки рутер и кабелен модем и отстранява мъртвите зони в домашната безжична мрежа

Tenda A9 е универсално устройство, което уголемява покритието на безжичната мрежа вкъщи
(снимки: TechNews.bg)

Безжична Wi-Fi мрежа към този момент има съвсем във всеки дом. Често обаче покритието е неравномерно – в някои стаи, на балкона и други пространства връзката не е добра, а когато сме в мезонет или къща, силата на сигнала на другите етажи варира още по-силно. Решение за този проблем са така наречен Wi-Fi разширители.

Ефективен, на налична цена и извънредно елементарен за инсталиране е Wi-Fi разширителят Tenda A9, който се предлага на българския пазар за към 30 лв. с включен Данък добавена стойност. Това е универсално устройство, което е съвместимо с всеки Wi-Fi рутер или кабелен модем с Wi-Fi, каквито има всеобщо в домовете.

Компактното устройство с две антени се слага в контакта на електрическата мрежа и уголемява покритието на домашната Wi-Fi мрежа, като обезпечава по-силен и по-стабилен безжичен сигнал във всички кътчета на жилището. Позициониран на вярното място, разширителят отстрани така наречен „ мъртви зони ” в Wi-Fi мрежата.

Tenda A9 Wireless N300 Universal Range Extender идва в дребна бяла кутия, на която с изключение на самото устройство е показан още характерен сюжет за потребление на разширителя в апартамент или къща и са подчертани главните му преимущества. Вътре в кутията дружно с разширителя намираме в детайли управление за потребителя – в него по наличен метод са разказани стъпките за инсталиране.

Дизайн

Самото устройство е плътно – има размери 111х56х47,7 мм, стилно, с изпъкнал челен панел и ненатрапчиви цветове – бяло и сиво. Поставя се непосредствено в електрическия контакт, т.е. без обособен адаптер и кабел. Отстрани са прибрани двете антени, които при потребление на устройството би трябвало да се разгънат до състояние, перпендикулярно по отношение на пода, с цел да работи дейно разширителят.

Управлението е опростено оптимално. Откриваме единствено два бутона – един Reset откъм гърба на устройството за нулиране до фабричните настройки и LED знак за положението на предния панел, който в същото време се явява и бутон за бързо инсталиране посредством WPS функционалността на рутера.

Скорост и покритие

Tenda A9 поддържа безжична скорост до 300 Mbps в честотната лента 2,4GHz, т.е. съчетаем е с Wi-Fi стандартите 802.11 b/g/n, и както казахме, може да работи в тандем с всеки безжичен рутер и кабелен DSL Wi-Fi модем. Поддържа също общоприетоо криптиране на безжичната връзка WPA-PSK и WPA2-PSK.

Двете външни антени по 3dBi уголемяват Wi-Fi покритието на повърхност до 200 кв.метра. Това прави устройството изключително уместно за многостайни жилища и къщи, където носещите стени предизвикват намаляване на сигнала в пространствата, които са по-далеч от рутера или на различен етаж.

Tenda A9 усъвършенства сензитивно безжичния сигнал и отстрани въздействието на разстройствата. Смарт LED знакът начело на устройството ни разрешава да изберем най-оптималното място за инсталиране на разширителя – в този случай знакът свети устойчиво в зелено.

Нещо повече, когато се придвижваме из пространствата в жилището или къщата с таблет, смарт телефони или преносим компютър, устройството ни ще се свързва автоматизирано към най-силния Wi-Fi сигнал, без спиране на връзката.

Инсталиране

Използването на Tenda A9 е извънредно елементарно. Устройството се конфигурира по два метода: посредством конфигурация с няколко стъпки през уеб интерфейс или още по-опростено – посредством WPS функционалността, която изисква само натискане на два бутона. Как става това ще опишем по-подробно в последваща обява.

Наличност и цена

Wi-Fi разширителят Tenda A9 се предлага на българския пазар от сътрудниците на китайския производител. Цената на това практично устройство за възстановяване на домашната мрежа е по джоба на всеки – то коства по-малко от 30 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР