Универсалните фондове ще изплащат три вида втора пенсия, реши окончателно

...
Универсалните фондове ще изплащат три вида втора пенсия, реши окончателно
Коментари Харесай

Иван Нейков: Може да фалира пенсионно дружество, но не и пенсионният фонд

Универсалните фондове ще изплащат три типа втора пенсия, реши дефинитивно Народното събрание през вчерашния ден с приемането на измененията в Кодекса за обществено обезпечаване. Темата разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия специалистът Иван Нейков.

" Не имам вяра това да е напълно последното решение за пенсиите. Важното е, че хванахме влака и то в последния миг, минавайки около нас. Това решение, което беше основано, е задоволително положително за старт на процеса ", счита Иван Нейков.

" Рисковете за хората, да бъдат лишени от ветрило от благоприятни условия да си получат пенсиите, не се сбъднаха ", добави специалистът.

Пенсионният модел не е аритметика, а математика и с годините евентуално ще се предават познания във връзка с пенсионния модел, сподели още Нейков.

" Във всеки един миг тези 4 милиона души, които са обезпечени посредством универсалните пенсионни фондове, могат да получат информация за своята пенсия. Най-важно е обаче, това да стане преди да излязат в пенсия, с цел да могат да създадат своя избор ", акцентира специалистът.

" Може да банкрутира пенсионно сдружение, само че не и пенсионният фонд. Той не може да банкрутира, тъй като парите на хората стоят там и се влагат в разнообразни принадлежности ", безапелационен е специалистът.

" През годините можем да променяме вноската си, тя се дефинира въз основата на заплата ни, административно. Самостоятелно можем да вършим промени в третия дирек ", сподели още Иван Нейков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР