Универсалната зала в Скопие винаги е била обект на политически

...
Универсалната зала в Скопие винаги е била обект на политически
Коментари Харесай

Изгорялата сграда в Скопие винаги е била обект на политически дразги, заяви Атанас Величков

" Универсалната зала в Скопие постоянно е била обект на политически дразги на равнище локална и централна власт ", сподели в " Денят запова " Атанас Величков - гл. редактор на уеб страницата " Трибуна.мк.

" Тази постройка е не просто знак на града, а тя е един от знаците на интернационалната взаимност, тъй като нейната поява е обвързвана с последствията от трагичното земетресение в Скопие през 63-та година ", сподели в " Денят стартира " Драгомир Драганов във връзка избухналия през вчерашния ден пожар в Универсална зала в Скопие, която е подарена от България през 1963 година и е копие на постройката на изгорелия през 1983 година софийски цирк.

Драгомир Драганов дефинира като " нелепа " повода за пожара да е остарялата електрическа апаратура.

" Аз имам вяра, че тя е била доста от дълго време изключена, предвид на това, че в Универсалната зала 7 години бяха прекратени всевъзможен тип действия и тя беше като замръзена в очакване на плана за реализация на нейното възобновяване ", добави Драгомир Драганов.

Атанас Величков - гл. редактор на уеб страницата " Трибуна.мк " съобщи в " Денят стартира ", че " сега текат нормалните за нашите географски ширини разногласия за това кой е отговорен ". Той уточни, че най-оптимистичните прогнози са да се направи всичко допустимо до 2028 година до започването на самия план " Скопие: Европейска столица на културата ".

" Но съгласно мен след вчерашния случай това наподобява невероятно ".

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР