УНИЦЕФ ще предаде на Украйна 30 хладилни автомобила и повече

...
УНИЦЕФ ще предаде на Украйна 30 хладилни автомобила и повече
Коментари Харесай

УНИЦЕФ ще даде на Украйна над 1,5 милиона дози ваксини

УНИЦЕФ ще съобщи на Украйна 30 хладилни автомобила и повече от 1,5 милиона дози разнообразни ваксини.

Това оповестиха от Министерството на здравеопазването, предава Укринформ.

„ Ваксините в Украйна се транспортират и съхраняват при прецизно съблюдаване на условията, избрани от производителя, макар провокациите пред здравната система, подбудени от съветската пълномащабна инвазия. Предоставените хладилни коли са идващият стадий в подобряването на „ студена верига “, която ще разреши освен бързо снабдяване на ваксини в районите, които се нуждаят от тях, само че също по този начин, като се вземе поради присъединяване на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Министерството на здравеопазването на Украйна в този развой, да се ползва по-ефективна имунопрофилактика. По този метод ще можем да осигурим непрестанен достъп до ваксини във всяко настрана здравно заведение. Първата пилотна доставка на ваксини до Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите ще стартира в Лвовска област в близко бъдеще, “, сподели министърът на опазването на здравето, Виктор Ляшко.

Отбелязва се, че новите транспортни средства са оборудвани със особено хладилно съоръжение с размер 4 кубически метра.

Първата партида от 10 автомобила беше предадена от изпълнителния шеф на УНИЦЕФ Катрин Ръсел по време на формалното ѝ посещаване в Украйна.

Украйна също стартира да получава ваксини, закупени от УНИЦЕФ с донорски средства, предоставени от Американската организация за интернационално развиване (USAID) и японското държавно управление. Това са ваксини против полиомиелит, дифтерия, тетанус, морбили-рубеола и бяс. Общо Украйна ще получи повече от 1,5 милиона дози като филантропична помощ.

Както беше обявено, през 2021 година Министерството на здравеопазването, в партньорство с УНИЦЕФ и поддръжката на държавното управление на Съединени американски щати и Световната банка, стартира възобновяване на хладилното съоръжение за превозване и предпазване на ваксини. Доставени са термоконтейнери, термо чанти, охлаждащи детайли и устройства за следене на температурата. Това съоръжение се употребява за превозване и предпазване на ваксини против Covid и ваксини, изисквани от националния календар за профилактични имунизации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР