УНИЦЕФ предупреди, че до 400 000, от които близо 280

...
УНИЦЕФ предупреди, че до 400 000, от които близо 280
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Вулканът в ДР Конго може да разсели до 400 000 души

УНИЦЕФ предизвести, че до 400 000, от които близо 280 000 деца, могат да бъдат наложително разселени поради
 Силно изригване на вулкан в Конго прогони хиляди
Силно изригване на вулкан в Конго прогони хиляди

Местните поданици бягат в прилежаща Руанда

Припомняме, че минимум 32 души починаха, а 40 души са оповестени за изчезнали след бедствието. Сред тях също има и деца.

Хиляди поданици на град Гома, ситуиран покрай границата с Руанда, към този момент избягаха в тази страна, с цел да се спасят от изригването на вулкана Нирагонго. Евакуацията на популацията продължава.

Населението на град Гома е 1,5 милиона души. Една от характерностите на вулкана Нирагонго е доста бързо разпространяващата се лава. Причината за свръхтечността на лавата е нейният специфичен химичен състав. Вулканичните течения могат да се популяризират от скатовете на вулкана със скорост до 96 км / ч.
 Повече от 30 жертви на изригналия вулкан в Конго
Повече от 30 жертви на изригналия вулкан в Конго

Хиляди избягаха в прилежаща Руанда от бедствието

Почти 1000 деца, които бяха разграничени от родителите си на фона на хаоса след изригването в събота, към този момент са разпознати, като УНИЦЕФ оказва помощ за събирането на близо 700 деца със фамилиите им. Още 142 деца са настанени в приемни приемни фамилии, до момента в който 78 са в директни центрове за настаняване.

УНИЦЕФ провежда доставката на съществени нехранителни артикули. Предприети са и стъпки за основаване на Информационен център за вулкани, наличен посредством безвъзмездна SMS система, който досега е бил употребен от над 5200 души. Агенцията съобщи, че работи в тясно съдействие с държавното управление на ДР Конго, изключително в региона на опазването на здравето и храненето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР