United Launch Alliance ще предостави на компанията девет ракети Atlas

...
United Launch Alliance ще предостави на компанията девет ракети Atlas
Коментари Харесай

Amazon е готова да започне изстрелването на собствени телекомуникационни сателити

United Launch Alliance ще даде на компанията девет ракети Atlas 5, които ще изведат в орбита първата партида телекомуникационни спътници. Те ще станат фундамента на плана Kuiper , който по замисъла на Джеф Безос, би трябвало да стане аналог на Starlink на Tesla. Засега не е известно какъв брой тъкмо спътника ще извежда в орбита всяка от тези ракети.

Amazon възнамерява да сътвори в орбита към Земята „съзвездие“ от 3236 спътника, които да обезпечат интернет връзка и в най-отдалечените кътчета на света. Тези спътници ще оказват поддръжка и на Amazon Web Services – електронните облаци на компанията. Комисията по връзките на Съединени американски щати  (FCC) още през месец юли 2020 година даде позволение за извеждането на тези спътници в орбита, само че нямаше никаква информация за плана Kuiper.

Според условията на FCC, компанията на Джеф Безос до месец юли 2026 година би трябвало да изведе в орбита най-малко половината от всички свои спътници – т.е., 1618 бройки. Ще бъдат употребявани ракетите Atlas 5, както и други сходни оферти на пазара.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР