United Group, водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в

...
United Group, водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в
Коментари Харесай

Големи рокади в Нова телевизия и Виваком СНИМКИ

United Group, водещият снабдител на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, разгласи в сряда, че Николай Андреев е назначен за основен изпълнителен шеф на българския телеком-оператор Vivacom, считано от 1 декември.

Николай Андреев - актуалният основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп , най-голямата мултиплатформена медийна компания в България, част от United Media, медийното поделение на United Group - поема поста от Атанас Добрев, който разгласи своето отдръпване през август. 


Николай Андреев

United Group заяви, че Дирк Геркенс, Директор „ Програмиране, продукция и рекламни продажби “ на United Media, е назначен за основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп. Геркенс, чийто професионален опит включва позиции като основен изпълнителен шеф на RTL Klub и основен изпълнителен шеф на TV2 в Унгария, ще съчетае новите отговорности с лидерската си роля в United Media.


Дирк Геркенс

„ Имаме удоволствието да обявим имената на двама одобрени мениджъри. Ники е всестранно развъртян експерт, с потвърдени лидерски качества в разнообразни промишлености. Той свърши изключителна работа за развиването на Нова Броудкастинг Груп , до днешния триумф на компанията. А Дирк е високо скъп европейски ефирен управител с над 25-годишен опит в тази сфера “ – сподели основният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг. 

„ От името на борда на компанията, желая да благодаря на Атанас за развиването на Vivacom под негово управление през последните осем години и половина, както и за сполучливото консолидиране на компанията в United Group. Радвам се, че назначаваме доста сполучлив водач от групата, който да продължи работата му “ – съобщи тя.

Боклаг изрази убеденост, че с новите основни изпълнителни шефове Vivacom и Нова Броудкастинг Груп ще надградят триумфа, който имаха през последните години. „ Българският пазар и нашият бизнес тук са доста значими за United Group. Сигурна съм, че развиването и на Vivacom, и на Нова Броудкастинг Груп ще продължи да се разпростира все по-силно “ – сподели още тя.

Николай Андреев се причислява към Нова Броудкастинг Груп през 2009 година като основен финансов шеф, а през 2019 година поема ръководството на компанията. Преди това е бил финансов шеф и шеф „ Връзки с вложителите “ в Девин АД. Заемал е разнообразни управителни позиции за България и страните от Централна и Южна Европа в интернационалната корпорация Юниливър. 

През 2014 година печели оценката „ Най-добър финансов шеф “ на годишната гала на Форума на финансовите шефове на EY и Forbes за неговите професионални достижения и за приноса му към развиването на специалността. Николай Андреев е магистър по финанси.

Дирк Геркенс се причисли към United Group предходната година  и е част от Борда на шефовете на United Media. Той  взе участие директно в ръководството на Нова Броудкастинг Груп , откакто компанията беше добита от United Group преди съвсем една година.

За United Group
Със седалище в Нидерландия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем страни, компанията има повече от 11 млн. консуматори и близо 12 500 чиновници.  United Group има най-широкото покритие на мрежа в района и предлага на потребителите най-привлекателната селекция от телевизионно наличие от целия свят. Значителните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват качеството на предлаганите артикули и услуги. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР