United Group спечели награда за иновации на годишните ESG Awards,

...
United Group спечели награда за иновации на годишните ESG Awards,
Коментари Харесай

United Group спечели наградата на PwC за стратегията си за зелена енергия

United Group завоюва премия за нововъведения на годишните ESG Awards, проведени от PwC в България. Отличието е самопризнание за новаторския и дълготраен метод на компанията към стабилно развиване и за прехода й към потребление на зелена сила.

United Group възнамерява съществени вложения в бранша на слънчевите и вятърни възобновими източници на сила в България. Те включват ветропарк с конфигурирана мощ от над 70 мегавата и предстоящ индустриален потенциал от над 230 000 мегаватчаса годишно, три фотоволтаични електроцентрали с обща мощ от над 40 мегавата и предстоящ годишен индустриален потенциал от над 68 000 мегаватачаса, както и още няколко покривни фотоволтаични съоръжения.

Централите за възобновима сила ще бъдат пуснати в употреба поетапно от 2023 година. След това те ще създават съвсем цялото количество електрическа енергия, което United Group употребява непосредствено на годишна база. Това значи, че компанията ще спести 115 000 тона въглеродни излъчвания на година.
 United Group
„ Благодарен съм на PwC, които отличиха новаторския ни метод за понижаване на въглеродните излъчвания. Много компании в нашия бранш понижават излъчванията като ги компенсират. В United Group вършим последваща крачка - с създаденото електричество от възобновими източници, които ще изградим в България, ще задоволим съвсем напълно личната консумация на сила на цялата група. С тези вложения ще ускорим и преизпълним десетгодишния проект за понижаване на въглеродния отпечатък на United Group с 60% до 2030 година, по отношение на равнищата от 2020 година. Иновативната ни тактика ще ни помогне да използваме по-чиста сила и да понижим каузи на изкопаемите горива в общия енергиен микс на Югоизточна Европа “, разяснява Боян Кършаков, шеф „ Енергиен мениджмънт “ в United Group.

„ Телекомуникационните компании като Vivacom нормално се нуждаят от голямо количество сила, с цел да извършват главните си действия и да обслужват клиентите си. С насочването към по-чисти енергоизточници, Vivacom и United Group дават отговор на  провокациите благодарение на съвременни софтуерни решения. Горд съм, че United Group, компанията-майка на Vivacom, се ангажира с толкоз сериозен принос към битката с климатичните промени. Тези вложения ще обезпечат устойчива сила за България, за бизнеса ни през днешния ден, само че и за бъдещите генерации “, разяснява Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.
 United Group
Местоположението на централите е определено след осъществяване на комплицирани механически, геофизични, слънчеви и вятърни изследвания. Съоръженията са конструирани по този начин, че да подсигуряват оптимално оползотворяване на другите сезони в България. Точната композиция от вятър и слънце ще разреши извличането и производството на възобновима сила през цялата година, с оптимално покриване на потреблението на час.

Близо 80 компании се включиха в първото издание на състезанието, проведен от PWC. Отличието „ ESG Award ” се присъжда на организации, които ползват ефикасна ESG тактика, оферират новаторски артикули и услуги с позитивно влияние върху околната среда и организират сполучливи осведомителни и промоционални акции в региона на устойчивото развиване.

Информация за United Group

Базираната в Нидерландия United Group е водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа. Компанията работи в осем страни и има над 15 милиона консуматори и над 15 500 чиновници. Годишните ѝ доходи възлизат на към 2,5 милиарда евро. United Group разполага с най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите си най-атрактивната селекция от телевизионно наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличия и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които United Group дава на своите клиенти. От март 2019 година United Group е мажоритарна благосъстоятелност на BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.
 
За повече информация посетете 

За повече информация за ESG дейностите на United Group посетете 

За повече информация за премиите “ESG Awards ” на PwC в България посетете 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР