United Group на сръбския милиардер Драган Шолак обяви днес подписването

...
United Group на сръбския милиардер Драган Шолак обяви днес подписването
Коментари Харесай

Сръбският милиардер Драган Шолак купи „Булсатком”, пуска 5G

United Group на сръбския милиардер Драган Шолак разгласи през днешния ден подписването на контракт за придобиването на „ Булсатком “ – снабдител на сателитна телевизия за семействата и бизнеса в България, както и предстоящ мобилен оператор.
Придобиването е част от дълготрайната тактика на водещия снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна за разширение и подсилване на пазарното й наличие в България, оповестиха оттова в съобщинеето си до медиите. Към момента United Group оперира в осем страни в района, като това придобиване ще форсира в допълнение нейния напредък.
„ Булсатком “, учреден през 2000 година, е снабдител на платена сателитна телевизия на българския пазар. Понастоящем компанията обслужва клиенти, в това число семейства и бизнес клиенти, посредством своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също по този начин лична национална оптична инфраструктура и дистрибуторска комерсиална мрежа.
Сделката ще бъде финализирана след приемане на всички използвани антитръстови утвърждения, допълват от меодународната компания.
Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group, я разяснява по този начин: „ Придобиването на „ Булсатком “ е следващият значим стадий от активността на United Group в България, основен пазар за нашата тактика за напредък. Затвърждаваме нашия ангажимент да предлагаме на българските консуматори най-качествените артикули и услуги и ще продължим да влагаме в инфраструктура, технологии и наличие. “
Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom, пък съобщи: „ Ние знаем, че „ Булсатком “ мина през сложен интервал и бе изправен пред доста съществени провокации в актуалната икономическа среда. Но сме уверени, че тази договорка е чудесна опция за компанията да се възвърне и да форсира по-нататъшното си развиване.
Присъединявайки се към фамилията на United Group, клиентите на „ Булсатком “ ще получат достъп до необятен набор от услуги, в това число висококачествени и новаторски артикули, широколентови, DTH и 5G технологии. С тази инвестицияще подобрим доста и услугите на актуалните клиенти на компанията. “
United Group стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на Vivacom. Оттогава групата предприе редица обилни стъпки, с цел да ускори своето наличие. Сред достиженията й са създаването на най-голямата 5G мрежа в страната и стартирането на първата 10GIGA оптична мрежа. U
Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има над 15,5 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи в размер на близо 2,7 милиарда евро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР