United Cup, САЩ – ПолшаТейлър Фриц – Хуберт Хуркач 7-6(5),

...
United Cup, САЩ – ПолшаТейлър Фриц – Хуберт Хуркач 7-6(5),
Коментари Харесай

Фриц изпрати САЩ на финал в United Cup


United Cup, Съединени американски щати – Полша
Тейлър Фриц – Хуберт Хуркач 7-6(5), 7-6(5)


Тейлър Фриц обезпечи място на Съединени американски щати във финала на United Cup. Американците имаха задатък от 2-0 против Полша след успехите в петък, а в събота Фриц довърши започнатото още в първия дуел.

В конфликта на първите ракети той надви над Хуберт Хуркач след 7-6(5), 7-6(5), с цел да даде непреодолима преднина на своя тим.

„ Прекрасно е да донеса успеха, която ни класира напред. Нямах подозрение, че в случай че изгубя, останалите от тима ще го създадат. Играл съм доста с тима на Съединени американски щати. Мисля, че е голямо преимущество този път девойките да са с нас, тъй като това прави тимът ни доста по-силен. Много се вълнувам, че ще играем във финала и мисля, че през цялата седмица бяхме любимци “, разяснява спечелилият.

Двубоят сред Фриц и Хуркач предстоящо бе доминиран от сервисите на двамата, а разликата се оказа по-прецизната игра на американеца в края и на двете елементи.

Хуркач несъмнено може да съжалява, тъй като и в двата сета можеше да излезе победител. В първия той имаше два сетбола на ретур при 5-4. Две неточности от форхенд обаче не му разрешиха да се възползва от обстановката. В първите 11 точки на тайбрека минипробиви нямаше. Фриц съумя да поеме самодейността при първия си сетбол и да провокира неточност от противника.

Във втората част полякът още веднъж имаше благоприятни условия за пробив при 5-5 и 15/40, само че Фриц употребява добре сервиса си. Впоследствие в тайбрека Хуберт имаше минипробив задатък при 5-4, само че ненадейно сбърка два рутинни форхенда, с което съобщи мача в интерес на противника си.

Ден по-рано Джесика Пегула даде непредвидения задатък за Съединени американски щати след триумф над Ига Швьонтек, а Франсис Тиафо нямаше проблеми с Каспер Жук.

Във финала Съединени американски щати чака спечелилия от втория полуфинал сред Италия и Гърция. В него след първия ден „ скуадра адзура “ води с 2-0 победи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР