United Cup, група ССАЩ – Чехия 4-1Джесика Пегула – Петра

...
United Cup, група ССАЩ – Чехия 4-1Джесика Пегула – Петра
Коментари Харесай

САЩ оглави групата си след успех над Чехия


United Cup, група С

Съединени американски щати – Чехия 4-1

Джесика Пегула – Петра Квитова 6-7(6), 4-6

Франсис Тиафо – Томас Мачак 6-3, 2-4 (отказване на Мачак)

Тейлър Фриц/Джесика Пегула – Мари Бузкова/Иржи Лехечка 2-6, 6-3, 10-7

Отборът на Съединени американски щати оглави класирането в група С на United Cup след триумф над тима на Чехия. Петра Квитова редуцира пасива на чехите след триумф на Джесика Пегула, само че след това отдръпването поради контузия на Томас Мачак означаваше победа за Франсис Тиафо и успех на американския отбор. В мача на смесени двойки Съединени американски щати записа нова победа, като Тейлър Фриц и Джесика Пегула победиха Мари Бузкова и Иржи Лехечка

Първият брейкпойнт в мача сред Пегула и Квитова пристигна в деветия гейм, само че той бе избавен от чехкинята. Впоследствие двукратната шампионка на Уимбълдън стигна до цели шест сетпойнта, само че не съумя да осъществя нито един от тях. Пегула реализира цялостен поврат, пробивайки за 6-5, само че по-късно припиля четири благоприятни условия да реши сета и се стигна до тайбрек. В него американката пропусна още три сетбола, като в последна сметка Квитова се наложи със 7-6(6).

Вторият сет стартира чудесно за чехкинята, която осъществя два поредни пробива и поведе с 3-0. Пегула върна един брейк, само че не съумя да възвърне равенството и по този метод някогашната №2 оформи крайното 7-6(6), 6-4 след тъкмо два часа игра.

Индивидуалният конфликт при мъжете стартира вихрено за Франсис Тиафо, който осъществя ранен пробив и натрупа удобен задатък от 3-0 против международния №97 Томас Мачак. Американецът можеше да продължи серията си, само че пропусна два следващи брейкпойнта в четвъртия гейм и неговия конкурент редуцира пасива си. Полуфиналистът от US Open обаче продължи да владее самодейността и не разреши на Мачак да заплаши водачеството му, съхранявайки разликата от три гейма за 6-3.

Вторият сет стартира по подобен метод, само че при разменени функции, като този път чешкият тенисист бе този, който поведе с 3-0. Тиафо върна пробива и имаше късмет да изравни, само че Мачак записа нов брейк за 4-2. Това обаче се оказа последният гейм в дуела, защото международният №97 бе заставен да се отдръпна поради травма.

В мача на смесени двойки Иржи Лехечка и Мари Бузкова изиграха доста мощен първи сет, надделявайки безапелационно с 6-2. Впоследствие обаче Тейлър Фриц и Джесика Пегула доста усъвършенстваха синхрона между тях, като един пробив във втория сет им бе задоволителен, с цел да се наложат с 6-3. В решаващия тайбрек Лехечка и Бузкова поведоха с 5-2, само че позволиха поврат и американците победиха с 2-6, 6-3, 10-7.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР