United Cup, група BПолша – Швейцария 2-1Хуберт Хуркач – Стан

...
United Cup, група BПолша – Швейцария 2-1Хуберт Хуркач – Стан
Коментари Харесай

Хуркач победи Вавринка и върна преднината на Полша


United Cup, група B

Полша – Швейцария 2-1

Хуберт Хуркач – Стан Вавринка 7-6(5), 6-4

Хуберт Хуркач още веднъж се показа на равнище във значим за Полша миг на United Cup. Световният №10 завоюва оспорвана борба със Стан Вавринка в един от най-очакваните мачове от днешния ден и по този метод върна преднината на своя отбор в конфликта с Швейцария в група B.

Във втория мач при дамите Магда Линет се изправя против Джил Тайхман.

Хуркач записа повече асове (11-9) и не направи нито една двойна неточност, до момента в който тези на Вавринка бяха три. Полякът завоюва 78% от точките си на първи сервис (25/32) и осъществя две от трите си благоприятни условия за пробив (67%), до момента в който Вавринка оползотвори един от своите два брейкпойнта (50%).

Мачът стартира по-добре за Хуркач, който осъществя първия пробив и поведе с 3-1, само че след това Вавринка съумя да възвърне равенството. Швейцарецът можеше даже да обърне резултата, само че пропусна брейкпойнт при 4-4. Стигна се до тайбрек, в който Вавринка позволи непредизвикана неточност при 3-3, като това оказа помощ на Хуркач да стигне до три следващи сетбола. Stanimal отрази първите два, само че третият опит се оказа благополучен за поляка и той взе преднина в мача след 7-6(5).

Във втория сет имаше единствено един късмет за пробив, само че той бе задоволителен на Хуркач. При 0-30 в седмия гейм Вавринка пласира превъзходен бекхенд уинър по правата, само че това се оказа незадоволително и международният №10 осъществя брейк, който след това затвърди за 5-3. Вавринка редуцира пасива си, само че Хуркач завърши мача по допустимо най-хубавия метод – със сервис гейм на нула, оформяйки крайното 7-6(5), 6-4 след тъкмо 100 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР