United Cup, група BПолша – Казахстан 1-0Ига Швьонтек – Юлия

...
United Cup, група BПолша – Казахстан 1-0Ига Швьонтек – Юлия
Коментари Харесай

Швьонтек откри сезона си с убедителна победа


United Cup, група B

Полша – Казахстан 1-0

Ига Швьонтек – Юлия Путинцева 6-1, 6-3

Ига Швьонтек стартира новия сезон по отличен метод, записвайки безапелационен триумф над Юлия Путинцева в дуела сред Полша и Казахстан на United Cup. По този метод международната №1 завоюва и втория си мач против тази съперничка и даде преднина на страната си преди конфликта сред Даниел Михалски и Тимофей Скатов.

Швьонтек пласира единствения ас в мача и не направи нито една двойна неточност (0-3), като в това време пласира 17 уинъра против 5 за Путинцева. Полякинята завоюва 73% от точките си на първи сервис (22/30) и бе съвсем безупречна при възможностите си за пробив (4/5), до момента в който нейната съперничка не съумя да осъществя единствения брейкпойнт, до който доближи.

Путинцева можеше да пробие още в самото начало, само че Швьонтек съумя да избегне заплахата. Казахстанската тенисистка изравни резултата, само че това не продължи дълго. Шампионката на Ролан Гарос и US Open стартира последователно да намира ритъма си и да открива цялостен надзор върху протичащото се на корта. Швьонтек играеше с доста скорост и експанзия и даде единствено пет точки до края на сета, надделявайки изрично с 6-1.

След равностойното начало на втората част Швьонтек още веднъж съумя да пробие първа и да се откъсне в резултата при 4-2. Путинцева избави брейкпойнт и редуцира пасива си, само че лидерката в ранглистата си върна самодейността с гейм на нула, след което завърши мача с нов пробив за крайното 6-1, 6-3 след 63 минути игра.

„ Доволна съм от днешното си показване. Първият мач за сезона постоянно е сложен, защото си малко ръждасял. Радвам се, че във значимите моменти се показах на равнище “ – сподели Швьонтек след мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР