United Cup, група АБългария – БелгияГригор Димитров – Давид Гофен

...
United Cup, група АБългария – БелгияГригор Димитров – Давид Гофен
Коментари Харесай

Димитров триумфира над Гофен и изравни резултата срещу Белгия


United Cup, група А

България – Белгия

Григор Димитров – Давид Гофен 6-4

Изабелла Шиникова – Алисън Ван Уйтванк 1-6, 6-3, 3-6

Григор Димитров записа първа победа на Untied Cup. Българинът надви над Давид Гофен и по този метод изравни резултата в конфликта с Белгия, откакто по-рано през днешния ден Изабелла Шиникова загуби от Алисън Ван Уйтванк. Димитров имаше проблеми, като позволи равнене от 4-1 в първия сет, след което инкасира ранен пробив във втория, само че все пак записа девета победа над този конкурент.

Димитров завоюва жребия и избра да сервира пръв. Българинът беше доста стабилен на сервис и записа първия ас в мача, като геймът приключи след форхенд в мрежата от страна на Гофен. Белгиецът обаче отговори уместно, като демонстрир доста положително напредване по корта и не разреши на първата ни ракета да реализира ранен пробив.

Това обаче не разколеба Димитров, който си върна водачеството с гейм на нула и направи резултата 2-1 в своя изгода. Сервисът на българина продължи да му носи лесни точки, като международният №28 записа още един ас, след което Гофен изпрати ретура си в мрежата.

Димитров стигна до първия брейкпойнт в мача, пристигнал след бекхенд в мрежата на Гофен. Белгиецът се огъна под напрежението и позволи непредизвикана неточност, изпращайки топката в навън при опит за форхенд по диагонала. Българският тенисист продължи да бъде доста по-концентриран в дългите разигравания, като в това време прибави още два аса в актива си и това му разреши да затвърди пробива и да натрупа удобен задатък от 4-1.

Димитров стартира да играе по-агресивно, само че това докара до няколко неточности от негова страна и Гофен понижи изоставането си. Българинът записа нов ас, само че преди този момент позволи двойна неточност. Остатъкът от гейма не се разви по никакъв начин добре за Димитров, който позволи три грешки при офанзиви с форхенд и Гофен съумя да пробие за 4-3. Грешките на международния №28 зачестиха съществено и това разреши на неговия конкурент да завоюва подаването си и да изравни резултата в сета.

Димитров позволи нова двойна, само че по-късно пласира ас при 30-30. Първият сервис продължи да бъде най-ефективният детайл от играта на българина и той прекъсна серията на съперника си, връщайки си водачеството при 5-4. В оказалия се финален в сета десети гейм Димитров позволи поврат от 0-30, само че все пак стигна до сетбол, станал факт след прелестно воле на мрежата. В последвалото дълго разиграване първата ни ракета сподели повече устойчивост и централизация, реализирайки решителен брейк за 6-4 след непредизвикана неточност на Гофен.

Вторият сет не стартира по никакъв начин добре за Димитров. Българинът инкасира ранен пробив след две неточности, последвани от бекхенд уинър и друга чудесно построена офанзива на Гофен, приключила с праволинеен форхенд при мрежата. Първата ни ракета обаче бързо се съвзе от получения удар и въпреки да пропусна три точки за пробив съумя да изравни резултата, като вторият гейм приключи с топка в навън при офанзива по правата на Гофен.

В идващия гейм Димитров трябваше да страда, като му се наложи да избави цели шест точки за пробив, преди въпреки всичко да завоюва подаването си и да поведе с 2-1. Българинът още веднъж сподели съмнения на сервис, допускайки две двойни неточности при 40-40. Впоследствие обаче международният №28 пласира ас, последван от бекхенд в мрежата на Гофен.

Следващите два гейма надалеч не бяха толкоз трагични, като белгиецът изравни, регистрирайки първия си ас в мача, само че Димитров бързо си върна водачеството, отговорайки със сервис гейм на нула за 3-2. Гофен увеличи доста качеството на сервиса си, само че в това време бекхендът на Димитров стана доста по-ефективен, в сравнение с беше в първия сет. Това разреши на българския тенисист да запази задатъка си и при третата отмора в сета, връщайки се на скамейката при 4-3.

Гофен изравни резултата със сервис гейм на нула, а след това Димитров сподели двете страни на играта си единствено в границите на няколко секунди. Първата ни ракета позволи двойна неточност, преди да пласира ас и да приключи гейма с безощаден форхенд при мрежата, доближавайки се до успеха при 5-4.

Белгиецът още веднъж възвърне равенството, само че Димитров усъвършенства доста втория си сервис и това му разреши още веднъж да се приближи на гейм от успеха, завършвайки подаването си с ас.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР