United Cup, група АБългария – Белгия 0-1Изабелла Шиникова – Алисън

...
United Cup, група АБългария – Белгия 0-1Изабелла Шиникова – Алисън
Коментари Харесай

Шиникова загуби от Ван Уйтванк в трисетова битка


United Cup, група А

България – Белгия 0-1

Изабелла Шиникова – Алисън Ван Уйтванк 1-6, 6-3, 3-6

Изабелла Шиникова претърпя проваляне от международната №72 Алисън Ван Уйтванк в първия мач от конфликта сред България и Белгия на United Cup. Българката усъвършенства доста представянето си след много неубедителния първи сет и имаше всички шансове да завоюва, само че по-големият опит на Ван Уйтванк в сходни мачове си пролича и белгийката съумя да даде преднина на своя отбор.

Началото на мача изобилстваше от продължителни надигравания от главната линия. И двете съпернички бяха доста солидни на сервис, като първата отмора в откриващия сет пристигна при 2-1 в интерес на белгийската тенисистка.

Ван Уитванк стартира да подвига темпото, демонстрирайки все по-бърза и нападателна игра. Световната №72 успяваше да накара Шиникова да се движи непрекъснато по целия корт, като на няколко пъти изненада третата ни ракета с добре пласирани къси топки. Това разреши на белгийската тенисистка да осъществя пробив, който след това затвърди с нов безапелационно извоюван сервис гейм и по този метод натрупа задатък от 4-1.

Шиникова бе доста покрай това да прекъсне серията на съперничката си, повеждайки с 40-15 в шестия гейм. Впоследствие обаче българката на два пъти изпрати топката в навън, а при разкрилия се пред нея брейкпойнт Ван Уитванк пласира доста добра топка по диагонала и по този метод осъществя нов пробив.

Атака в навън на белгийката даде опция за пробив на Шиникова. След две следващи разигравания, в които българката не откри рамките на корта, Ван Уитванк получи късмет да завърши сета. Българката избегна опансността, само че незабавно по-късно международната №72 стигна до нов сетбол, при който Шиникова изпрати ретура си в мрежата и по този метод нейната съперничка завоюва откриващия сет с 6-1.

Противно на развиването на мача до този миг, вторият сет стартира по-добре за Шиникова. Третата ни ракета стигна до геймбол, осъществен след превъзходен сервис, който Ван Уйтванк не съумя да отрази. Макар да позволи някои грешки във втория гейм обаче Ван Уйтванк възвърне равенството след мнго добър форхенд от главната линия.

Шиникова реализира поврат от 0-30 и стигна до геймбол, само че позволи поредно двойна и непредизвикана неточност, които предоставиха на Ван Уйтванк опция за пробив. Тя бе осъществена след бекхенд в мрежата от страна на третата ни ракета и белгийката взе водачеството, записвайки брейк за 2-1. Впоследствие обаче Шиникова изигра най-силния си гейм от началото на мача и съумя да изравни резултата с пробив на нула, пристигнал след топка в навън на Ван Уйтванк при офанзива по диагонала.

Шиникова продължи да играе с доста експанзия и самочувствие, като слайсът ѝ също стартира да влиза в деяние. Българката контролираше изцяло играта в петия гейм и след следващ доста първокласен сервис направи резултата 3-2 в своя изгода. Световната №381 можеше да направи сериозна крачка към спечелването на сета, стигайки до два следващи брейкпойнта. Те обаче бяха избавени от Ван Уйтванк след воле на мрежата, последвано от минаващ форхенд. Шиникова пропусна още една опция, само че продължи да слага съперничката си напрегнат и пробивът за 4-2 стана факт откакто Ван Уйтванк изпрати топката в навън при офанзива с форхенд по правата.

Българската тенисистка направи нова крачка към спечелването на втория сет, пласирайки форхенд уинър по правата, последван от дълго разиграване, приключило с неточност на Ван Уйтванк. Макар да сподели съмнения на първи сервис, белгийката съумя да редуцира пасива си и да направи резултата 5-3. Белгийката обаче продължаваше да изпитва проблеми с бедрото и Шиникова се възползва от това, принуждавайки я да се движи непрекъснато по целия корт. Българката изравни резултата в мача, приключвайки втория сет с бекхенд уинър за 6-3.

Ван Уйтванк изглеждаше освежена след почивката и показва по-висока успеваемост в дългите разигравания, което ѝ разреши да завоюва подаването си при започване на заключителния сет. Белгийката стигна до два следващи брейкпойнта, които обаче бяха отразени след отличен сервис на Шиникова, последван от офанзива в навън на международната №72. Геймът, оказал се най-дългият в мача до този миг, завърпи с триумф за българката след слайс в мрежата на Ван Уйтванк.

Белгийката още веднъж стартира да излиза постоянно на мрежата, като това ѝ оказа помощ да изравни играта и да вземе задатък от 3-2. Сетът закупи доста злощастен за Шиникова процес, като в шестия гейм Ван Уйтванк стигна до брейкпойнт, при който българката позволи двойна неточност. Световната №72 продължи да бъде доста солидна на сервис и това ѝ разреши да затвърди брейка и да натрупа стабилен задатък от 5-2.

Шиникова бе решена да се бори до дъно и редуцира пасива си, след което поведе с 0-15. Слайсът на Ван Уйтванк обаче стартира да работи в най-подходящия за нея миг и международната №72 победи с 6-1, 3-6, 6-3 след 1 час и 45 минути игра след форхен уинър по правата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР