United Cup, Гърция – ИталияСтефанос Циципас – Матео Беретини 4-6,

...
United Cup, Гърция – ИталияСтефанос Циципас – Матео Беретини 4-6,
Коментари Харесай

Циципас обърна Беретини в шоу в Сидни


United Cup, Гърция – Италия
Стефанос Циципас – Матео Беретини 4-6, 7-6(2), 6-4


Стефанос Циципас реализира поврат над Матео Беретини в един от най-качествените мачове от началото на United Cup. В дуел, в който гъркът се нуждаеше от наложителна победа, той съумя да реализира поврат посред превъзходната атмосфера на „ Кен Розуел Арена “ – 4-6, 7-6(2), 6-4 за 2 часа и 35 минути на корта.

Двубоят сред двамата бе извънредно равносилен като в последна сметка Циципас приключи мача с тъкмо една точка повече по отношение на противника си. И двамата бяха с 83% успеваемост на първи сервис, а на втори гъркът бе с 61% по отношение на 58% на италианеца.

Победата резервира очакванията на Гърция за постигане до финала на шампионата. В петък италианците записаха две победи и през днешния ден се нуждаят от още една. Следващият късмет по тази причина ще бъде в мача на вторите ракети при дамите, в който Лучия Бронзети се изправя против Деспина Папамихаил.

В първата половина на мача Беретини контролираше събитията на корта. Той използваше мощния си сервис и завоюва първия сет след единствения пробив в него за 4-3. Във втората част още веднъж не се виждаше по какъв начин италианецът може да загуби подаването си. Той даде единствено 2 точки на Циципас в границите на 6 сервис гейма.

Само че в последвалия тайбрек Матео позволи извънредно доста неточности и гъркът се възползва оптимално. В третия сет Циципас употребява оптимално и голямата поддръжка от публиката.

Той избави брейкбол в сериозния за него шести гейм, с цел да стигне до пробив на собствен ред гейм по-късно. Този задатък бе изцяло задоволителен. Няколко гейма по-късно вторият мачбол бе осъществен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР