United Airlines се споразумява за 30 милиона долара със семейството на мъж с квадриплегия, който е получил увреждане на лявата част на мозъка, след като е бил насилствено преместен по време на слизане, гласи дело

...
United Airlines се съгласи да уреди дело за 30 милиона
Коментари Харесай

United Airlines се съгласи да уреди дело за 30 милиона долара, предаде Ройтерс.

Това се отнася до мъж в инвалидна количка, който е с увреден ляв мозък и не може да говори, показват съдебните документи.

NJ Foster е претърпял сърдечен арест, след като е бил „насилствено“ преместен при слизане от самолета , се казва в иска.

United Airlines уреди дело със семейството на мъж в инвалидна количка, който беше с мозъчно увреждане след претърпял сърдечен удар, когато наземният персонал, нает от United, му помогна да свали самолета, съдът документите показват.

Споразумението е на стойност 30 милиона долара, около 12 милиона от които се очаква да бъдат платени за съдебни разноски, според Ройтерс, която първа съобщи историята.

Прегледани съдебни документи от шоуто Insider споразумение беше разкрито във вторник след един ден на съдебен процес, слагайки край на съдебно дело, започнало преди повече от четири години.

NJ Foster, 21-годишен с квадриплегия, който е използвал инвалидна количка , вентилатор и трахеална тръба, беше със семейството си на връщане от погребение през февруари 2019 г. Според съдебните документи инцидентът е станал, когато семейството е слизало от полет на United Express от Хюстън, Тексас до летище Монро в Луизиана – това е вторият етап на тяхното пътуване. United Express е част от United Airlines.

В жалбата се казва, че обикновено четирима до шест души са помогнали на Фостър да свали самолета, но първоначално е присъствала само една стюардеса. Агентът се обади за помощ и се появи жена, която се идентифицира като „надзирател“, със стол до пътеката. От документацията не става ясно дали този агент е бил нает директно от авиокомпанията или е нает от подизпълнител. След като семейството протестира и каза, че ще се нуждаят от допълнителна помощ, агентът каза: „Добре. Направете го сами, тогава ... аз излязох“, според жалбата.

Нает служител за получаване на багаж от един от изпълнителите на Юнайтед след това закрепи Фостър в стола до пътеката с един ограничител на кръста на гърдите, въпреки че преди това са били използвани допълнителни ленти за крака и скута, според делото.

Столът до пътеката на Фостър беше „агресивно бутнат,“ карайки го два пъти да се подхлъзне отстрани на стола, преди да бъде подпрян от баща си. Според съдебната документация наетият агент след това „насилствено“ бутна стола, карайки го да се движи „яростно“.

След това Фостър каза на майка си, че не може да диша, и тя извика лекар. Друг агент, нает от Юнайтед и работещ на портата на летището, се "изкиска" и каза на лекаря, че не е необходима помощ, преди Фостър да получи сърдечен арест, се казва в костюма.

След като баща му извърши CPR, Фостър пристигна в болницата в кома, претърпял "значително" мозъчно увреждане поради липса на кислород, според оплакването.

Сега на 26 години, Фостър не може да говори или да яде твърди храни и се очаква да доживее до години 31, което е по-малко от 39 преди инцидента, съобщи Reuters.

„Нашият основен приоритет е да осигурим безопасно пътуване за всички наши клиенти, особено тези, които се нуждаят от допълнителна помощ или използване на инвалидна количка“, каза Юнайтед в изявление, видяно от Ройтерс. „Имаме удоволствието да споделим, че този въпрос е решен.“

United Airlines отказа коментар, когато се свърза с Insider.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР