Твърди се, че агентът на United Airlines се е „изкикотил“, след като „агресивно“ е избутал човек с квадриплегия от самолета. Сега компанията трябва да плати на семейството му 30 милиона долара

...
United Airlines е готова да плати обезщетение от 30 милиона
Коментари Харесай

United Airlines е готова да плати обезщетение от 30 милиона долара на семейството на мъж с квадриплегия, който беше ранен, докато слизаше от полет до Монро, Луизиана, преди няколко години.

Инцидентът включва сега 26-годишния Натаниел Фостър младши, мъж, който използва инвалидна количка, вентилатор и трахеална тръба през февруари 2019 г., съобщи Reuters.

The семейството обвини ръководител, помагащ на Фостър, че го е „агресивно“ бутнал, докато слиза от самолета, според доклада. В резултат на това тялото му се дръпна напред, после назад и накрая той прошепна: „Не мога да дишам.“

Свързани: Пияна жена и антураж бяха извадени от полета за Ибиса след сбиване преди да вземат- на разстояние, пътникът казва, че авиокомпанията е трябвало да направи повече, за да го спре здравен специалист предложи ръка за помощ според изхода. Семейството твърди, че Фостър е имал сърдечен арест, което го е довело до сериозни мозъчни увреждания.

Според CBS News, позовавайки се на делото, ситуацията е накарала Фостър да не може да яде твърда храна или да говори и да съкрати години от очакваната си продължителност на живота от 39 на 31,5.

Когато пътувате, четирима до шестима членове на персонала обикновено помагат на Фостър да слезе от самолет. Но този ден първоначално само един човек е бил там, когато са стигнали до местоназначението си, съобщават от изхода. Когато резервира пътуването, майката на Фостър каза, че е разкрила състоянието на Фостър на авиокомпанията.

„Въз основа на многократните уверения, предоставени от United Airlines за способността им да осигурят безопасен транспорт за сина й, г-жа Фостър закупи семейния си билети“, се казва в прессъобщение през юни, публикувано от адвокатите на семейството. „Пристигайки в Луизиана, след период на забавяне, агентите не бяха подготвени да се справят с депланирането на NJ Foster.“

Изявлението добавя: „NJ Foster остава в постоянно вегетативно състояние днес.“

Според докладите споразумението е постигнато във вторник, след един ден от процеса. В изявление до Ройтерс авиокомпанията каза: „Имаме удоволствието да споделим, че този въпрос е решен.“

Споразумението ще доведе до 12 милиона долара за съдебни такси, а 3 милиона долара според съобщенията ще покрият други разходи.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР