Гетуик стачкува: Почиващите предупреждават за „сериозни смущения“ след обявяването на нови напускания

...
Unite смята, че 216 полета може да бъдат прекъснати по
Коментари Харесай

Unite смята, че 216 полета може да бъдат прекъснати по време на първата вълна от индустриални действия, които според тях биха могли да засегнат около 45 000 пътници.

Това идва, след като около 1000 служители на Gatwick в четири други компании се отказаха от плановете си за стачка това лято, след като им бяха предложени „значителни” увеличения на заплатите. работят за Red Handling, която извършва операции за авиокомпании, включително Norse Atlantic, Norwegian, Delta и TAP Air Portugal.

Те планират да стачкуват четири дни от петък, 18 август, и още четири дни от петък, 25 Август – който включва празничния уикенд през август.

Unite казва, че персоналът на Red Handling печели между £11 и £12 на час, което според него е сред най-ниските ставки за такива роли.

Също така участват членове на профсъюза, наети от Wilson James, който изпълнява договора за помощ на пътниците на Gatwick във всички авиокомпании.

Прочетете повече:
Хиляди пътници са засегнати от отменени полети в Gatwick поради бури

Работниците, за които Unite казва, че получават £10,93 на час, ще стачкуват три дни от петък, 18 август, и още три дни от вторник, 22 август.

Unite general секретарят Шарън Греъм каза: „Red Handling и Wilson James трябва да се събудят и да помиришат кафето.

„Другите работодатели на летището са готови да плащат текущата ставка и няма извинение защо не трябва направете същото.

"Няма начин нашите членове да приемат намаление на заплащането в реални условия и обезщетение за бедност.

"Пълният фокус на Unite върху работните места, заплащането и условията на членове ще означава, че нашите членове в Гетуик ще получат непоколебимата подкрепа на синдиката.“

Говорител на Уилсън Джеймс описа съобщението за стачка като „разочароващо“ и каза, че е направило „предложение над инфлацията“ на персонала.

Те добавиха: „Ние продължаваме диалога и усилията за помирение, подкрепени от ACAS, което се надяваме да ни позволи да постигнем приемливо споразумение за всички страни.

„Докато продължаваме да се ангажираме с профсъюзни партньори прозрачно и добросъвестно, ние също така подготвяме планове за действие при извънредни ситуации за евентуална стачна дейност, за да гарантираме, че пътниците, които разчитат на нас да поддържаме техните пътувания, могат да планират с увереност.“

Unite каза пред Sky News това се бореше за по-добри заплати „в съответствие с очакванията на членовете“, след като тези в други фирми, които гласуваха за стачка, получиха двуцифрени увеличения.

Говорител на London Gatwick каза: „Наясно сме с неотдавнашното резултатите от гласуването и насърчи служителите на Wilson James, Red Handling и техния синдикат да постигнат решение.

„Ние ще подкрепим Wilson James, който държи договора за предоставяне на помощ на пътниците, в тяхното планиране за извънредни ситуации.

"Ние също така ще подкрепим засегнатите авиокомпании, които имат договори с Red Handling, с техните планове за действие при извънредни ситуации, за да гарантираме, че възможно най-много полети се изпълняват по разписание."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР