Унищожена е сграда на университетаСградата на Донецкия университет за икономика

...
Унищожена е сграда на университетаСградата на Донецкия университет за икономика
Коментари Харесай

Киев удари с касетъчни бомби ВУЗ в Донецк

Унищожена е постройка на университета
Сградата на Донецкия университет за стопанска система и търговия лумна в пламъци след украински обстрел с касетъчни муниции, заяви кметът на Донецк Алексей Кулемзин, представен от Ройтерс.

Пожарът е унищожил първата постройка на университета, където се обитават администрацията, академичната катедра, приемната комисия, студентските и преподавателски синдикати, студентският медиен център и университетският музей. Изгорели са дипломите на тазгодишните випускници, само че те ще бъдат възобновени.

Украйна получи касетъчни муниции от Съединени американски щати предишния месец. Киев се зарече да ги употребява единствено за обезвреждане на скупчвания на войски на съперника, напомня Ройтерс.

Руското министерство на образованието и науката разгласи през вчерашния ден, че ще окаже цялата нужна помощ на атакувания университет в Донецк. “Украинските терористи и техните съучастници още веднъж направиха безчовечен безчовечен акт. Късно вечерта на 5 август украинските военни обстрелваха центъра на Донецк с касетъчни муниции ”, се показва в изказване на пресцентъра на съветското просветително министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР