Унищожаването на Хамас в Рафах би изисквало навлизане на израелски

...
Унищожаването на Хамас в Рафах би изисквало навлизане на израелски
Коментари Харесай

Нови преговори за прекратяване на огъня в Ивицата Газа започнаха в Доха

Унищожаването на " Хамас " в Рафах би изисквало нахлуване на израелски сухопътни сили в града. Това съобщи през днешния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху след апела на Белия дом да се премисли тактиката към граничния град в Ивицата Газа, цялостен с разселени палестинци.
Прочетете още
Израел твърди, че в Рафах се намират четири батальона на " Хамас ", въоръжени с огнестрелни оръжия и ракети, или една шеста от бойната мощ на палестинската формация. По думите на израелските управляващи преди да завърши войната, тези елементи би трябвало да бъдат разрушени. 

Бенямин Нетаняху разяснява през днешния ден, че е декларирал " пределно ясно " по време на вчерашния телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че Израел е решен да приключи елиминирането на тези батальони на „ Хамас “ в Рафах и че няма различен метод да се направи това, с изключение на да има сухопътна атака ".

Междувременно, израелските сили са умъртвили повече от 50 въоръжени палестинци и са задържали 180 хипотетични бойци по време на интервенцията в най-голямата болница в Ивицата Газа " Аш Шифа ". Тя стартира през вчерашния ден преди зазоряване, откакто Израел упрекна " Хамас ", че я употребяват, с цел да крият бойци и да възнамеряват офанзиви. Най-малко един боец е бил погубен от пукотевица, открита от палестинец в болничното заведение, оповестиха военните.

Според здравните управляващи на Ивицата Газа, през днешния ден Израел е умъртвил 14 души при въздушни удари по град Рафах. 

На този декор, през вчерашния ден в Доха започнаха нови договаряния за преустановяване на огъня в Ивицата Газа и освобождение на заложници, държани от " Хамас ".

А основана в Съединени американски щати благотворителна организация World Central Kitchen заяви, че пратката от съвсем 200 тона хранителни помощи, пристигнала посредством морския кулоар от Кипър до Ивицата, към този момент е достигнала до гладуващите хора в северната част на Газа, откакто дойде в петък.

В кипърското пристанище Ларнака към този момент е закотвен втори транспортен съд с още 240 тона храна на борда, който чака да отплава откакто времето в района го разрешава.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР