Унион (Берлин) вече е едноличен лидер в германския шампионат, след

...
Унион (Берлин) вече е едноличен лидер в германския шампионат, след
Коментари Харесай

Сензацията Унион вече е едноличен лидер в Бундеслигата

Унион (Берлин) към този момент е едноличен водач в немския шампионат, откакто в последния мач от 9-ия кръг излъга Щутгарт с 1:0 като посетител и дръпна с 2 точки пред Фрайбург, с който до момента делеше първата позиция. Защитникът Паул Якел осъществя с глава единствения гол в 76-ата минута. 

Попадението пристигна след центриране от корнер, какъвто обаче по-скоро не трябваше да има, тъй като при офанзивата на Унион останаха съществени подозрения за засада. В подобен случай обаче ВАР не се намесва.

Иначе съставът на Урс Фишер не блесна с нищо, само че въпреки всичко беше постоянен в отбрана и не позволи гол.

Секунди след попадението Щутгарт можеше да изравни, само че гредата избави гостите след удар на Константинос Мавропанос.

За последните към десетина игрови минути Унион беше с човек повече, защото нападателят на “швабите ” Серу Гираси беше отхвърлен за втори жълт картон.

В заключителните секунди “железните ” имаха две чисти благоприятни условия за втори гол.

Интересното е, че в идващия кръг Унион и Фрайбург ще би трябвало да потвърдят упоритостите си против Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд), защото излизат тъкмо против тях. Берлинчани одобряват “жълто-черните ”, а вторият в класирането ще гостува на “Алианц Арена ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР