Уникредит Булбанк е предложила да върне само 10% от откраднатите

...
Уникредит Булбанк е предложила да върне само 10% от откраднатите
Коментари Харесай

Мартин Петров с куп горчиви думи по случая с откраднатите му милиони

" Уникредит Булбанк " е предложила да върне единствено 10% от откраднатите от служителка на банката 4 млн. лв. на футболната звезда от близкото минало Мартин Петров и по този начин да бъде завършен скандалният случай. Това показа той в предаването " 120 минути ".
Припомняме, че Петров олекна с милиони поради персоналния си банкер Ирина Ч. А. и в последна сметка се стигна до съд.
" Знам, че беше август месец. Влязох тогава в клон на до тогава уважаваната от мен банка, която смятах за една институция, която е много необятно позната, както в Европа, по този начин в света, славеща се до тогава, най-малко аз имах доверие, на една много сериозна банка. Но очевидно не е било по този начин. Влязох в клона, тъй като започнах да допускам, че служителката, която ме измами, напоследък нямаше добър контакт, както преди беше. И тогава разбрах, че тя е уволнена преди 10 месеца. Никой не ме беше уведомил за това. За страдание, по този начин стартира всичко. Вкараха ме горе в стая, в която ми демонстрираха документи и разписки, аз имах отворени още сметки без аз да знам. За страдание в тези сметки имаше някакви, както се споделя, хвърчащи левове ", описа Петров, представен от " 24 часа ".
Футболистът описа, че се срещнал с банкерката като си отворил сметка, откакто имаше клюки, че тя в действителност му е фамилна другарка и даже бил в интимни връзки с нея преди време. Той изрично отхвърли и в миналото да ѝ е писал пълномощие . " Тъй като постоянно, когато сме се срещали на всеки 6 месеца или на 1 година, когато съм ѝ желал доклад за това какво става в сметките ми, тя постоянно ми е вадила някакви листи, в които ми демонстрира някакви суми, някакви графици, листи, на които написа името на банката. Така че тя, когато съм имал потребност да се направи някакъв банков трансфер, да се заплати нещо, постоянно ги е правила и в никакъв случай не ми е давала мотиви да се колебая, че тя, надали не прави някакви други измами ", гласеше обяснението на футболиста.
Петров описа, че банкерката в действителност отваряла подсметки и от там играела с разнообразни фондове, като купувала акции, превеждала и възнаграждения от негово име, в това число през подправен мейл сякаш на негово име . " Много ловко и добре го е правила и съм сигурен, че не е била сама ", акцентира бившето крило на ЦСКА, " Волфсбург " и " Манчестър Сити ".
" Според мен са взели участие и други хора в тази измама и ми е доста чудно за какво откакто се разшумя този случай, доколкото разбрах, банката е уволнила над 20 индивида. Защо тъкмо след този случай, а не преди този момент? Разбрах, че против нея е имало и други, в последните години, сигнали, недоволства от нея за подозиращи я в такива измами ", съобщи Петров. Той изрази удивление, че Ирина е траяла да работи с неговите пари, откакто е била уволнена и попита по какъв начин по този начин " Уникредит Булбанк " 10 месеца не му споделя за уволнението и че той към този момент не е с този персонален банкер.
" Как когато аз трябваше да си върша данъчните заявления в Испания 2018 година и тя ми изпраща някакъв лист от " Уникредит Булбанк " вътре със суми, които са моите суми. Откъде го има този лист, по какъв начин го има? И запитвам банката, от кое място накъде? Те ми споделят: Не, този лист не сме го издавали ние. Как може банката, октомври месец, да ми изпрати един мейл с два реда, че след тяхно следствие не би трябвало да ми възстановят нито един лев? И след три месеца ми изпращат ново писмо, с което споделят да се явя в офисите им, защото би трябвало да ми възстановят някаква сума. Отивам в офисите, хвърлят ми на един лист някаква сума. Аз не я одобрих и обикновено е да попитам: " Добре, посредством какво Ваше следствие, от кое място идват тези пари, по какъв начин идват тези пари, в коя сметка сте ги вкарали и къде са "? Никакъв отговор и до момента не са ми дали отговор нито на мен, нито на моите юристи ", попита Петров.
" Може би желаеха по този начин да го създадат - аз да се съглася да взема тази обикновена сума и да се завърши със случая и да кажат: " Ето, той взе сумата ". Аз ги попитах: " Добре де, тези пари в коя сметка са? При състояние, че аз към момента имам сметки при Вас, които към момента не са затворени ". И те ми споделиха: " В една сметка, която ние сме разкрили ". Какво ще рече една сметка? И не ми и споделят от кое място идват тези пари. Как са решили в случай, че преди три месеца ми изпращат мейл, че не би трябвало да ми възстановят нито един лев, след три месеца те вземат решение да ми възстановят. Как, за какво и от къде, и по какъв начин? ", отговори Мартин Петров на въпрос дали от банката по този метод са му предложили договорка, с цел да се завърши казусът. Той изясни, че предлаганите пари са били 10% от изчезналата му сума и че тезата на банката е, че става въпрос за взаимоотношения " клиент - банка ".
Къде в този момент е банкерката? Петров не знае и сподели, че има подаден сигнал до прокуратурата и тя е търсена, само че нищо съответно не му е обявено от държавното обвиняване до този миг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР