Уникално шахматно шоу ще се проведе този уикенд в най-голямото

...
Уникално шахматно шоу ще се проведе този уикенд в най-голямото
Коментари Харесай

Веселин Топалов срещу Кобрата в битка на титаните

Уникално шахматно шоу ще се организира този уикенд в най-голямото спортно ваканционно населено място в България - " Албена ". Световният първенец гросмайстор Веселин Топалов ще се изправи против " Дрийм тийм " в лицето на международните звезди на бокса - братята Кубрат и Тервел Пулеви, както и две надарени деца в шахмата - златните ни момчета и първенци на Европейски Съюз от 2016 година Момчил Петков и Деян Самуил Костов.

" Посланието на събитието е международният първенец Веселин Топалов алегорично да съобщи yафетата на две надарени деца, които желаят като него да станат международни първенци и почтено да показват страната ни в един от най-древните и интелигентни спортове.

Традицията на " Албена " в този спорт датира още от основаването на комплекса преди съвсем 5 десетилетия и ние освен я съхраняваме, само че и развиваме като основахме шахматна академия, организираме шампионати, кампове, както и забавни начинания като идната, с която популяризираме българския спорт, шахмата, страната ни и родния туризъм.

Основната цел обаче е надарените деца, окриляни от мощния дух на братята Пулеви, да получат мотивацията за още по-големи триумфи ", съобщи Руслан Йорданов, старши управител на " Спорт " в " Албена " АД.

Веселин Топалов е " Спортист №1 на България " за 2005 година, като тогава е определен и за " Личност на годината ". Кубрат Пулев - Кобрата е " Спортист №1 на България " за 2008 година, а брат му Тервел е притежател на бронзов орден от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР