Уникалният Lava Pulse струва само 21 долара на пазара в

...
Уникалният Lava Pulse струва само 21 долара на пазара в
Коментари Харесай

Обикновен телефон с бутони мери пулс и кръвно

Уникалният Lava Pulse коства единствено 21 $ на пазара в Индия

Lava Pulse мери сърдечния пулс, което е неповторима опция за елементарен телефон
(снимка: Lava Mobiles)

Много хора към момента избират елементарни телефони с бутони вместо смарт телефони. Такива устройства не престават да се продават по света, а прибавянето на някои потребни функционалности ги прави още по-привлекателни.

Новият Lava Pulse обаче в действителност се отличава от останалите. Това е първият елементарен мобилен телефон с пулсомер, твърди производителят на устройството – Lava Mobiles.

Да, сходни функционалности се оферират в някои смарт телефони от доста години, само че телефон с бутони, който мери сърдечния пулс, а и освен това, е в действителност оригиналност на пазара.

Нещо повече, е кадърен да мери и кръвното налягане. Достатъчно е потребителят да сложи палеца си върху скенера, ситуиран под камерата, с цел да види на екрана индикаторите си. Дори може да ги запази в паметта на телефона или да ги показа посредством SMS.

Разбира се, Lava Pulse не е медицински уред. В най-хубавия случай точността на измерването е сравнима с тази на останалите мобилни устройства като смарт часовници или фитнес гривни.

Lava Pulse е кадърен също да мери и кръвното налягане, само че въпреки всичко не е медицински уред
(снимка: Lava Mobiles)

Самият телефон е най-обикновен – има 2,4-инчов екран с резолюция 240х320 пиксела, пластмасов корпус, 32MB RAM, слот за microSD карти, два слота за SIM, примитивна камера и батерия 1800 мАч, която поддържа шест дни работа на телефона.

Цената на Lava Pulse е единствено 21 $ на пазара в Индия. Но безспорно сходно устройство би провокирало сериозен интерес и на други пазари в света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР