Уникални ретро автомобили, каквито вече почти никъде не могат да ...

Уникални ретро автомобили, каквито вече почти никъде не могат да

Бай Петко и внучката му Петя със Citroen DS 21 са големите победители на Ретро парада в Симитли

Уникални ретро коли, каквито към този момент съвсем на никое място не могат да бъдат видени, дойдоха в Симитли за 19-тия Ретро церемониал, проведен от Ретро клуб "Пирин " - Благоевград и със съдействието на Община Симитли.

Над 50 возила имаха опцията да видят жителите и гостите на нашата община, както и да се снимат за спомен с тях.

Впечатляващи коли, някои от които на повече от 50 години препълниха улица "Христо Ботев " и върнаха всички присъстващи години обратно. Носталгията завладя по-възрастните, а по младите с интерес слушаха истории за колите от предишното и не можеха да повярват, че бензинът в миналото е бил 0.30 лева.

От името на Община Симитли, зам.-кметът Евгения Георгиева отличи автомобилът, който най - доста впечатли симитличани.

С огромната премия - купа си потеглиха Петко Вълканов - Бай Петко и внучката му Петя Динкова, която кара автомобила на дядо си - Citroen DS 21 от 1968 година.

Бай Петко е постоянен участник на ретро парадите, проведени от Ретро клуб "Пирин ", само че така като към този момент е на достолепна възраст, поверил скъпото возило на Петя. Младото момиче, което приключва "Интериорен дизайн " с наслаждение споделя страстта със своя дядо и даде обещание следващата година отново да ни гостуват в Симитли.

Организаторите от своя страна връчиха специфична статуетка, символизираща две здрависващи се ръце, посредством която изричат своите специфични благодарности към кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и цялата Общинска администрация за проявеното гостолюбие.

През 2023 година Ретро клуб "Пирин " ще означи 20-ата си годишнина от организирането на ретро паради. Зам.-кметът Евгения Георгиева от в този момент насочи покана към уредниците и даде обещание да спомагаме за още по - огромно и огромно събитие.

Организаторите одобриха отправената покана и се заканиха следващата година да дойдат в Симитли с още повече и по - впечатляващи коли!

Източник: struma.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg