Уникална случка от студентските си години споделят актьорите Петър Калчев,

...
Уникална случка от студентските си години споделят актьорите Петър Калчев,
Коментари Харесай

Арестували бате Енчо и Парушев от Ол инклузив

Уникална преживелица от студентските си години споделят актьорите Петър Калчев, Георги Спасов и Енчо Данаилов. Тримата попаднали в страховита обстановка, която в случай че бе екранизирана, евентуално щеше да е и много комична. И въпреки всичко, през 1996 година, когато се разиграла, на основните герои по никакъв начин не им било занимателно. Объркали ги с бандити и ги арестували в столичния квартал „ Дружба”, написа fakti.bg.

Петър Калчев, Енчо Данаилов и Георги Спасов фактически били маскирани и в акция, само че с рекламна цел. А пък сътрудника им Любо Нейков се отървал по щастлива случайност. Бил ангажиран с различен ангажимент, поради което Георги Спасов го заместил в рекламната акция, надлежно по-късно и в ареста, написа Флагман.

Непредвидената преживелица се разиграла в разгара на рекламна акция на безалкохолна напитка. Били планувани серия от събития за популяризирането на продукта, като основни герои в тях трябвало да бъдат трима мъже, облечени в черно, само че да са с оранжеви глави и ръце. Избраните били тогавашните студенти Петър Калчев, който играе Парушев от сериала „ Ол инклузив” по Нова ТВ, Любомир Нейков, с който са сътрудници от класа на проф. Румен Ралчев в НАТФИЗ, и Енчо Данаилов, прочут на децата като бате Енчо около предаването „ Кой е по-по-най” на bTV. „ Ние бяхме по този начин да се каже рекламните лица за България, въпреки че бяхме мъчно разпознаваеми. Това е доста сериозен грим”, разказвал е Петър Калчев.

С сътрудниците му се снимали за билборди из цяла София, а по-късно тръгнали по супермаркетите с концепцията, несъмнено, да популяризират газираната безалкохолна напитка и да я трансфорат в желана от клиентите. Задачата на актьорите била да поддържат връзка с хората в магазините, да раздават питиета, изобщо да вършат шоу. Във въпросния ден, в който претърпели страховитата преживелица, основните герои били в супермаркет в столичния квартал „ Дружба”. Пак били облечени в черно, единствено главите им, които изглеждали голи, били в оранжево, както и ръцете им. По щастлива случайност за Любо Нейков таман в този ден имал различен ангажимент. Заместил го сътрудника му Георги Спасов – Мирослав Сандъков от поредицата „ Етажна собственост” и Миленков от сериала „ Столичани в повече”.

И по този начин облечени в черно и с оранжеви глави Петър Калчев, Енчо Данаилов и Георги Спасов влезнали в супермаркета в „ Дружба” и се заели да популяризират напитката. Отнело им към 30-40 минути, след което се запътили към изхода. „ В момента, в който излизаме, извън се чува: „ Лягай на земята! Ръцете на тила! Не мърдай, ще изстрелвам!”. И ние в цялостен шаш и суматоха, не знаем какво се случва. Навън - цялостно с полицейски коли”, споделя екранният Парушев от сериала „ Ол инклузив”. Не било скрита камера. Цялата полиция на „ Дружба” се била изсипала пред супермаркета. „ Това бяха едни мътни времена, когато групировките си разчистваха връзките с патрони. Беше станало показно ликвидиране предния ден и всички бяха настръхнали”, коментира Петър Калчев.

Оказва се, само че много по-късно, че някакъв мъж видял от терасата на дома си по какъв начин трима маскирани мъже в черни облекла влизат в супермаркета и ужасно се стреснал. От боязън ли или поради богато въображение, фантазията на съзнателния жител на квартал „ Дружба” доукрасила видяното и той предал на полицията, че тримата мъже са освен маскирани, само че и въоръжени. „ Накараха ни да легнем на земята. Белезници. Ние до момента в който разбираем... Кой ти слуша? Щяхме да станем на курбан за едното знамение. Заведоха ни в ръководството, давахме пояснения, сваляха ни персонални данни, до момента в който схванат, че сме артисти, че сме в рекламна акция, мина много време. Разминахме се на косъм”, споделя Петър Калчев.

Актьорите и преди да са се събирали в план. Петър Калчев и Любомир Нейков още в първи или във втори курс били определени с кастинг за предаването „ Не може да бъде” по Нова ТВ. Двамата трябвало да вършат скечовете, а водещи били Гери Кадиева и Краси Недев. Любопитна детайлност е, че още тогава Любо Нейков се срещнал с Евтим Милошев, с който през днешния ден са съдружници в продуцентската компания „ Дрийм Тийм”. Срещнали се на фотосите на следващия скеч, който бил на тематика строителство, какъв брой са неприятни нашите строители, по какъв начин може да те изоставят в средата на ремонта и така нататък Любо Нейков и екипът на предаването отишли в жилището на Евтим Милошев, който е добър другар на режисьорката Нели Андреева. Любо Нейков е споделял, че Евтим Милошев му направил усещане с положителното си въодушевление и лъчезарна усмивка на фона или по-скоро макар разрушения си апартамент.

Години по-късно, Петър Калчев се появи като предприемач в сериала „ Столичани в повече”, продуциран от Евтим Милошев и Любо Нейков, а Георги Спасов бе в ролята на Миленков. Вероятно около взаимната им работа се е случвало да си напомнят паметни случки, като тази от края на 90-те години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР