Уникална операция спаси 34-годишна жена, бременна в 5-ия месец. Тя

...
Уникална операция спаси 34-годишна жена, бременна в 5-ия месец. Тя
Коментари Харесай

Уникална операция, спасиха 34-годишна жена и бебето ѝ

Уникална интервенция избави 34-годишна жена, бременна в 5-ия месец. Тя беше призната в Спешното поделение на УМБАЛ " Света Анна " в София откакто брачният партньор ѝ вижда, че до момента в който тя приспива първото им дете (вечерта на 10 против 11 ноември) губи диалект и получава деформиране на лицето.

Опитва се да раздвижи едната ѝ ръка несполучливо и вика Бърза помощ. Само 30 минути, откакто дамата е призната в болничното заведение, се събира мултидисциплинарен екип отпред с доктор Нурфет Алиоски и доцент Росен Калпачки, както и лекари от Родилното поделение.

Ситуацията е извънредно комплицирана поради обстоятелството, че дамата е бременна. Голяма част от проучванията в такива случаи са рисковани и не се предлагат, с цел да не увредят плода.

Екипът открива, че дамата е получила исхемичен инсулт и това постанова пускане на характерно лекуване посредством тромболиза и механична тромбектомия. Лекарите съумяват да извадят близо 4 см тромб от артерията, снабдяващ лявата половина от мозъка на дамата.

Добрата вест е, че с изключение на живота на дамата е избавен и плодът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР