Уникален случай с кмет на родопско село и неговата 50-годишна

...
Уникален случай с кмет на родопско село и неговата 50-годишна
Коментари Харесай

Легендарен кмет: Жена ми ме изгони, защото работя! Телефонът постоянно звъни, хората ме търсят

Уникален случай с кмет на родопско село и неговата 50-годишна вярна работа.
Явор Говедаров е кмет на смолянското село Търън към този момент 48 години. На последните локални избори беше избран отново за следващ мандат, а в Търън върви следната приказка: „ Докога ще е кмет Явор Говедаров? Докато селото съществува “, предава Българска национална телевизия.
„ 1975 година, на 27 януари бях определен за секретар на община Търън. Малките общини 79-та година ги закриха, образуваха селищни системи и аз станах кмет тогава и от този момент не съм се местил. В една и съща община, в действителност на едно и също място ми е трудовата брошура “, споделя Явор Говедаров – кмет на село Търън.
Кметът не брои мандатите си, а работата която е приключил и това, което е направил за селото. През годините локалните хора са привикнали да го търсят за всичко. Звънят му и отвън работно време, и даже през нощта.
„ Тя, дамата, ма изгони да дремя в друга стая сам единствено поради телефона, тъй като звъни когато и да е, и тя не може да почива дамата. Аз в никакъв случай не съм го затварял телефона и не е имало случай да не дигна. Казал съм и на моите чиновници, когато съм в отпуска и по принцип те знаят едно… те нямат право да върнат човек от кметството за несвършена работа “, споделя Явор Говедаров.
„ Най-много теглят те по принцип. Тя дамата и предишния мандат, този мандат зорлем съм я предиздвикал да пристигна да гласоподава. Миналият мандат изобщо не гласоподава за мене. Този мандат, чисто и просто, от учтивост, да пристигна, да я видят, че сме семейство, да не каже някой, че сме разграничени, което не е правилно, също не ми даваше.
Децата не ми даваха да се кандидатирам за този финален мандат. И аз си бях решил – в случай че другите партии изкарат някой човек, който да може да поеме селото, имам готови хора и аз, само че не се случи това нещо и тогава взех решение да се кандидатирам още веднъж. Да навърша 50 години, това ми беше моята фантазия и да приключа към този момент с работата към този момент по принцип “, възнамерява той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР