Уникален медицински случай – жена роди здраво бебе след 30

...
Уникален медицински случай – жена роди здраво бебе след 30
Коментари Харесай

Млада българка роди здраво бебе след 30 химиотерапии

Уникален медицински случай – жена роди крепко бебе след 30 химиотерапии. Родилката към този момент се възвръща в Майчин дом. Става дума за млада жена, която през 2005 година е диагностицирана с ходжкинов лимфом (тежко онкологично заболяване). Следват 5 години на лекуване с химиотерапия, лъчетерапия и трансплантация на стволови кафези. А през днешния ден, 8 години по-късно, тя към този момент е майка на момиченце.

Бебето Карина, което тежи 3 кг и 100 грама, е едно от десетките, проплакали в Майчин дом през последните дни. И единственото, пристигнало след неповторима битка. През 2005 година Анелия се разболява тежко.

Бях на към 20 години, таман бях приключила. Започна с кашлица, отмалялост, температура, които могат да са признаци на доста неща, само че след изработен скенер се откри, че е лимфом, споделя Анелия Димитрова, представена от Нова телевизия.

Започва дълготрайно лекуване. Още тогава Анелия е сигурна – борбата е освен за нейния живот, само че и за детето, което мечтае да прегърне един ден.

До края имам 30 курса химиотерапия и 2 лъчетерапии, които обаче не съумяха да доведат до резултат и се наложи автоложна трансплантация на стволови кафези, която за благополучие е сполучлива, изяснява Анелия Димитрова.

От 2010 година Анелия е в ремисия. Но се появяват затруднения - предстоящи след тежката терапия, изяснява националният съветник по акушерство и гинекогогия проф. Асен Николов.

Такова заболяване е с доста тежки опасности като прогноза и за зачеване, изяснява националният съветник по акушерство и гинекогогия проф. Асен Николов.

След 6 години опити да забременее, предлагат на Анелия донорска яйцеклетка. Тогава оказва помощ Фондация "Майки за донорство ". Намерили донор и събрали пари за процедурата.

Повечето девойки са минали ужасно доста процедури и от време на време се отчайват. Анелия в никакъв случай не е била невярваща, дори имаше доста огромни катаклизми по време на бременността й и когато никой различен не вярваше – единствено тя вярваше, споделя Виктория Георгиева от Фондация "Майки за донорството ".

Въпреки че бебето се развива добре, кръвните индикатори на Анелия се утежняват прогресивно. Появяват се даже подозрения, че заболяването може да се е завърнала.

След консултация с всички експерти в България – се приема диагнозата анемия. Последват 5 кръвопреливания. Много огромен триумф на всички медицински екипи и благоприятни условия на българската медицина. Резултатът е крепко прелестно момиченце”, изяснява проф. Асен Николов.

Едно малко ангелче, което е доста сладко, прелестно. Няма думи, с които да се опише това нещо, безапелационна е Анелия Димитрова.

Според лекарите, прогнозите са положителни, до дни Анелия и дъщеричката й ще се приберат вкъщи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР