Уникален екип на Етър от паметните мачове срещу Интер Милано

...
Уникален екип на Етър от паметните мачове срещу Интер Милано
Коментари Харесай

Паметен екип на Етър от 1974 година се върна на стадион Ивайло

Уникален екип на Етър от паметните мачове против Интер Милано за Купата на УЕФА се завърна на стадион " Ивайло ", оповестиха от клуба. Фланелката е с №5 е била владеене на бранителя Стефан Грозданов, който играе с нея против Интер на 2 октомври 1974 година на стадион " Сан Сиро ". Грозданов си е разменил след мача фланелката с Джачинто Факети, след това тя става владеене на колекционери и бе оповестена наскоро за продажба за 400 евро.

С откупуването й се зае Фен клуб " Етър ", като средства подариха десетки почитатели на " болярите ", както и митове на клуба като Красимир Балъков. Уникалният екип бе публично показан на специфична гала по време на почивката на мача Етър - ЦСКА 1948 II.

Представителят на Фен клуб " Етър " Владимир Минев я връчи алегорично на именития треньор и футболист Георги Василев, който е играл и в двата мача с Интер. " Предисторията на тази фланелка е забавна. Тогава имахме единствено един екип, който бай Иван Печков го переше след мача и ни го даваха идната седмица. Нямахме опция да разменяме фланелки, както е съвременно в този момент. И създадоха този екип особено за мача с Интер Милано, тъй като знаехме, че ще го разменяме с техните играчи. Този екип е употребен точно на дуела с " нераздурите ", а мачовете ни с тях за Купата на УЕФА си остават паметни в историята на нашия клуб ", показа Георги Василев.

От своя страна той съобщи екипа на настоящия президент Деян Куздов, а фланелката ще заеме достойното си място в една от витрините на стадион " Ивайло " дружно с шампионски екип на " виолетовите " от 1991 година. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР