UniCredit се отказа от потенциално придобиване на руска банка заради

...
UniCredit се отказа от потенциално придобиване на руска банка заради
Коментари Харесай

UniCredit се отказа от придобиване на руска банка заради Украйна

UniCredit се отхвърли от евентуално придобиване на съветска банка поради ескалиращата рецесия към Украйна, оповестиха международните медии.

За това удостовери основният изпълнителен шеф Андреа Орчел, който разясни, че италианската банка обмисляла да придобие „ Откритие “, когато стане обществена, само че се е отказала от плана поради „ геополитическата среда “.

„ Ние в действителност оценявахме опцията да внесем нашите съветски интервенции в „ Откритие “ в подмяна на надзорен пакет акции, който да поддържа плануваното първично обществено предложение “, сподели Орчел, представен от CNN, по време на диалог за финансовите резултати за последното тримесечие и за фискалната 2021-ва. Според него договорката е щяла да сложи двете банки в „ по-силна пазарна позиция “. Лидерът на банката посочи, че е удовлетворен от наличието ѝ в страната.

По-рано през месеца американските управляващи не изключиха изваждане на Русия от интернационалната финансова мрежа SWIFT като част от евентуалното налагане на невиждани наказания против страната при положение на нахлуване над Украйна. За Москва това би направило невероятно финансовите институции да изпращат пари в или отвън страната, което може да провокира неочакван потрес за съветските компании и техните задгранични клиенти.

През седмицата UniCredit бе една от няколко италиански компании, които се включиха във видеоразговор с съветския президент Владимир Путин, с цел да обсъдят бизнес взаимоотношенията в страната, макар че италианският министър председател Марио Драги изиска анулация на виртуалната среща.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР