UniCredit Firenze Open, четвъртфиналФеликс Оже-Алиасим – Брендън Накашима 6-3, 6-4Феликс

...
UniCredit Firenze Open, четвъртфиналФеликс Оже-Алиасим – Брендън Накашима 6-3, 6-4Феликс
Коментари Харесай

Оже-Алиасим увеличи шансовете си за Торино с нова победа във Флоренция


UniCredit Firenze Open, четвъртфинал
Феликс Оже-Алиасим – Брендън Накашима 6-3, 6-4


Феликс Оже-Алиасим усили в допълнение възможностите си за дебют на Финалите на АТР в Торино, откакто победи Брендън Накашима с 6-3, 6-4 в мач от четвъртфиналите на АТР 250 шампионата във Флоренция.

Канадецът показва тенис на високо равнище като осъществя 23 уинъра и завоюва 90% от точките на първи сервис, с цел да си подсигурява полуфинал в Тоскана против Лоренцо Музети.

„ Много съм удовлетворен от моето равнище. Това бяха два чудесни сета. Сервирах добре. Можеше да играя по-добре на втори сервис, той печелеше доста точки. Трябваше да бъда доста съсредоточен до края, тъй като в никакъв случай не знаеш, мачовете могат да се трансформират бързо “, разяснява спечелилият.

С триумфа Оже-Алиасим изпревари Тейлър Фриц на седмото място в годишната ранглиста.  „ Има още доста работа, с цел да се класирам за Торино. Битката е доста равностойна и яростна. Ще дам най-хубавото от себе си през тази седмица. Утре ще играя с още един сложен противник. Няма да бъде елементарно да печеля, който и да е мач, само че по метода, по който играя в този момент, имам повече шансове да се класирам. “

За канадеца това бе 42-а победа за сезона и му обезпечава пети полуфинал. Двубоят стартира с пробив за Накашима, само че той се оказа единственият в мача за американеца. Оже-Алиасим реализира рибрейк, а в третия гейм отрази още две благоприятни условия за пробив. До края на дуела обаче повече благоприятни условия за Накашима нямаше. Световният №13 осъществя още първия си сетбол, а във втората част проби на старта, което бе изцяло задоволително за успеха.

В другия полуфинал във Флоренция един против различен се изправят Майкъл Имер и Джей Джей Улф. Имер победи Роберто Карбайес Баена с 6-4, 6-2, а Улф отстрани поставения под №7 Александър Бублик след 3-6, 7-5, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР