Унгарското решение е още един завой в политиката на Виктор

...
Унгарското решение е още един завой в политиката на Виктор
Коментари Харесай

И Унгария склони да поръча снаряди за Украйна frognews.bg

Унгарското решение е още един завой в политиката на Виктор Орбан, който е един от бранителите на Владимир Путин и Кремъл в Европа. За него излиза наяве от актуализирания лист на уеб страницата на Европейската организация по защитата. 

Проектът отваря пътя за държавите-членки на Европейски Съюз и Норвегия да продължат по два пътя: двугодишна бърза процедура за 155-милиметрови артилерийски снаряди и седемгодишен план за придобиване на голям брой типове муниции. Австрия, Белгия, Хърватия, Италия, Кипър, Чехия, Естония, Финландия, Испания, Франция, Германия, Гърция, Литва, Люксембург, Унгария, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Швеция и Норвегия са подписали. Още държави-членки към този момент показаха желанието си да се причислят към самодейността скоро след национални процедури. 

При цялостно ценене на суверенните национални решения и без да се визира характерният темперамент на политиката за сигурност и защита на всяка държава-членка на Европейски Съюз, планът може да се употребява за попълване на националните ресурси на държавите-членки и/или за подкрепяне на Украйна.

При аргументацията на решението България да не се включи в самодейността, президентът Румен Радев няколко пъти повтори, по какъв начин страната ни не е единствената. Подобна политика са подхванали още девет страни, сподели предходната седмица президентът. Броят им обаче понижава от ден на ден. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР