Унгарското правителство потвърди намерението си да превърне страната в най-големия

...
Унгарското правителство потвърди намерението си да превърне страната в най-големия
Коментари Харесай

Китайска компания ще строи в Унгария завод за батерии на електромобили за 1 милиард евро

Унгарското държавно управление удостовери желанието си да трансформира страната в най-големия европейски център за произвеждане на акумулатори за електрически транспортни средства, заяви ТАСС. Унгарският министър на външните работи и външноикономическите връзки Петер Сийярто разгласи, че китайската компания Eve Power , която се счита за девета в света по размер на производството на акумулатори, ще построи първия си цех в Европа в Дебрецен, инвестирайки в него над 1 милиард евро.

" Държавата (Унгария) ще отпусне 14 милиарда форинта (38 милиона евро) за финансиране на плана на обща стойност 400 милиарда форинта (около 1,08 милиарда евро), който ще помогне за основаването на повече от 1000 нови работни места ", разяснява министрът на външните работи на Унгария след среща с китайските сътрудници, заяви ТАСС.
 Унгария редуцира съвсем на половина потреблението на газ в производството
Страната в Европейски Съюз, която редуцира съвсем на половина потреблението на газ в производството

През 2022 година Европейски Съюз като цяло понижи потреблението на газ с 10%

Той отбелязва, че този цех ще осигурава доставки на акумулатори на автомобилните предприятията на немската автомобилостроителна компания BMW, които са ситуирани на територията на Унгария.

Унгарският външен министър е оповестил още, че държавното управление възнамерява да модернизира ВиК системата на Дебрецен, която също ще се употребява за доставка на софтуерна вода към новия китайски цех.
 Solar MD откри фабрика за акумулатори за предпазване на сила в Русе
Българска компания с бизнес в Африка откри фабрика за акумулатори в Русе

Заводът ще сглобява акумулатори, създадени в Китай

Министърът също по този начин добавя, че в този момент автомобилният превоз в страната генерира 14% от нездравословните излъчвания в атмосферата и преходът към електрически мотори ще бъде от огромно значение за решаването на екологичните проблеми. " Без електрически транспортни средства няма да успеем да осъществяваме европейската " зелена договорка ", а електрическите автомобили пък са невъзможни без електрически акумулатори ", акцентира външният министър. По думите му, до 2030 година търсенето на акумулатори за електрически автомобили (в света) ще се усили 10 пъти .

Сега международен водач при производството на акумулатори за електрически автомобили е Китай, следван от Съединени американски щати и Германия. Унгария е на четвърто място по този тип произвеждане, и в страната към този момент компании от Китай и Южна Корея са разкрили свои предприятия.
 Плановете на Китай да
Плановете на Китай да " превземе " лития на Афганистан

Каква (може да) е договорката за 10 милиарда долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР