Унгарският външен министър Петер Сиярто взе участие в разговори с

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто взе участие в разговори с
Коментари Харесай

Унгария: Европа пострада повече от санкциите, отколкото Русия

Унгарският външен министър Петер Сиярто взе присъединяване в диалози с съветския си сътрудник Сергей Лавров в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации и съобщи, че и другите страни би трябвало да създадат същото, съобщи ДПА.

" Би било добре, в случай че и другите западни политици създадат същото " , сподели той нощес, представен от унгарската държавна информационна организация МТИ. Това ще даде по-голяма вяра за преустановяване на войната в Украйна , добави Сиярто.

" Не мисля, че са нужни още санкционни пакети (на ЕС) " , е декларирал Сиярто пред Лавров съгласно съветската организация ТАСС.  Санкциите постоянно носят " прочувствен, политически и идеологически " нюанс , е представен да споделя унгарският министър.  Европа пострада повече от глобите, в сравнение с Русия , добави той.

Сиярто беше единственият водещ политик от страна от Европейски Съюз, взел участие в дипломатически диалози с Лавров в Ню Йорк по време на годишната сесия на Организация на обединените нации, отбелязва ДПА.

Под управлението на премиера Виктор Орбан Унгария поддържа положителни връзки с Москва макар пълномащабната съветска инвазия в Украйна.

Будапеща поддържа насилствено европейските наказания, които бяха наложени на Русия поради войната.

Понякога Евросъюзът даже не можеше да реализира единодушие за избрани наказания поради унгарските закани за налагане на несъгласие.

ТАСС добави, че Сиярто има намерение да посети Москва през октомври, с цел да разиска енергийни въпроси с съветския вицепремиер Александър Новак.

Унгария внася природен газ и нефт от Русия. Будапеща си обезпечи изключение от възбраната за вноса на съветски нефтени артикули, който също е предмет на европейски наказания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР