Унгарският външен министър Петер Сиярто пристигна в Украйна за разговори

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто пристигна в Украйна за разговори
Коментари Харесай

Унгарският външен министър на крака в Украйна преди срещата на върха на ЕС за пакета от помощи

Унгарският външен министър Петер Сиярто дойде в Украйна за диалози с високопоставени чиновници в понеделник, дни преди срещата на върха на Европейския съюз, на която ще се търси съглашение за пакет от финансова помощ, който беше арестуван от Будапеща.
Разговорите на Сиярто в западния град Ужгород с украинския външен министър Дмитро Кулеба и началника на президентския щаб Андрий Йермак следват седмици на унгарско опълчване на Европейски Съюз, да бъдат предоставени 50 милиарда евро (54 милиарда долара) помощ.
„ Очаква се един прям и градивен разговор да усъвършенства връзките сред страните “, разяснява канцеларията на украинския президент в формалния си канал в приложението за известия Telegram дружно със фотография на Сиярто, Кулеба и Йермак.
Украйна съобщи, че се надява 27-те държави-членки на блока да се спогодят на срещата на върха в Брюксел в четвъртък да дават четиригодишния пакет, който Киев възнамерява да употребява, с цел да покрие бюджетния си недостиг тази година, до момента в който се бори с съветските сили на юг и изток.
Унгария беше единствената страна-членка, която не поддържа пакета от помощи на среща на върха през декември.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР