Унгарският президент Янош Адер заяви, че е подписал спорните поправки

...
Унгарският президент Янош Адер заяви, че е подписал спорните поправки
Коментари Харесай

Унгарският президент подписа спорен закон

Унгарският президент Янош Адер съобщи, че е подписал противоречивите ремонти в трудовото законодателство, които мощно усилват часовете ексклузивен труд, които работодателите могат да изискват от служащите, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване през днешния ден Адер сподели, че е проучил признатия предходната седмица от Народното събрание закон, и е открил, че той дава отговор на унгарската конституция и на европейските стандарти. Законът не слага под опасност правата на служащите, добави президентът. Протестите против политиката и други ограничения на държавното управление на премиера Виктор Орбан не престават повече от седмица. Възникнаха спорадични конфликти сред протестиращи и полицията.

Адер съобщи, че никакви опасения по отношение на смяната на кодекса на труда "не могат да станат спънка за благословената Коледа на служащите, за мирните дни сред двата празника и за спокойното посрещане на Новата година ". Съгласно утвърдените от Народното събрание на 12 декември промени в трудовия кодекс работодателите имат право да желаят от служащите да поставят непринудено до 400 часа ексклузивен труд годишно, което на процедура възвръща шестдневната работна седмица. В същото време изплащането на сумите за изключителния труд може да се отсрочва до три години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР