Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че Вашингтон и Москва

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че Вашингтон и Москва
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Трябва да се водят мирни преговори, а не да се търси спечелване на война

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи през днешния ден, че Вашингтон и Москва би трябвало да договарят, с цел да сложат завършек на войната в Украйна, съобщи Франс прес.

Орбан сподели това при своя демонстрация в румънския град Бъйле Тушнад, където има огромна унгарска общественост, оповестява Българска телеграфна агенция.

Унгарският водач разкритикува също по този начин неефективната съгласно него тактика на Европейски Съюз за въвеждане на наказания. Европейският съюз има потребност от нова тактика за войната в Украйна, сподели Орбан и посочи, че глобите против Москва не работят, съобщи Ройтерс.

" Необходима е нова тактика, която да е фокусирана върху воденето на мирни договаряния и изработването на положително предложение за мир... а не върху спечелването на войната ", съобщи Орбан.

Преизбраният през април за четвърти следващ мандат политик акцентира, че Унгария би трябвало да стои настрани от войната в прилежаща Украйна. Орбан и преди е казвал, че Унгария не желае да поддържа европейските ембаргови ограничения или ограничението на вноса на съветски газ, тъй като това ще навреди на унгарската стопанска система, отбелязва Ройтерс.

В днешната си тирада той съобщи, че западната тактика е построена върху четири стълба: първият е, че Украйна може да завоюва войната против Русия с натовски оръжия; вторият е, че глобите ще отслабят Русия и ще дестабилизират нейното ръководство; а другите са, че глобите ще навредят повече на Русия, в сравнение с Европа и че светът ще се сплоти в поддръжката си за Европа.

Орбан сподели, че тази тактика се е провалила и европейски държавни управления рухват " като в игра на домино ", цените на силата са се повишили и в този момент има потребност от нова тактика. " Качили сме се в кола, и четирите гуми на която са спукани: безусловно ясно е, че войната не може да бъде извоювана по този метод ", съобщи той.
 
Унгарският министър председател сподели също, че Украйна в никакъв случай няма да завоюва по този метод войната, " просто тъй като съветската войска има асиметрично превъзходство ".

Според Орбан няма късмет за мирни договаряния сред Русия и Украйна. " Тъй като Русия желае гаранции за сигурността си, тази война може да свърши единствено с мирни договаряния сред Русия и Америка ", сподели унгарският водач. Той сподели още, че спорът в Украйна нямаше да избухне, " в случай че президентът на Съединени американски щати към момента беше Доналд Тръмп, а канцлер на Германия - Ангела Меркел ".

Унгарският водач засегна и тематиката за връзките си с Европа и миграцията. " Ние в Европа се смесваме ". " Но не желаеме смесена раса ", мултиетнически народ, който да се смесва с " неевропейци ", съобщи той, представен от Франс прес.

Орбан сподели, че заплахата от икономическа криза тегне над цяла Европа и е риск и за унгарската стопанска система. Според анализатори увеличението на Брутният вътрешен продукт ще се понижи до към 2,5 % следващата година. " Трябва да реализираме ново съглашение с Европейски Съюз, водят се такива финансови диалози и ще стигнем до съглашение ", сподели Орбан.

Брюксел и Будапеща водят спор за милиарди евро от европейските фондове. това се отрази неподходящо на форинта през последните седмици и принуди държавното управление на Орбан да разгласи стъпки за понижаване на бюджетния недостиг и да анулира въведени преди години тавани върху цените на бензина и силата и нови цени за семействата с по-високо ползване на сила. Орбан сподели, че запазването на рестриктивните мерки върху растежа на цените би коствало на бюджета единствено тази година над 2 трилиона форинта (5,15 милиарда долара).

Европейски Съюз стопира отпущането на европейски пари за Унгария заради опасения от корупция при публичните поръчки. Освен това има забележки към независимостта на правосъдната система, медиите и неправителствените организации. Будапеща отхвърля изказванията за корупция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР