Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че Украйна не може

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че Украйна не може
Коментари Харесай

Орбан: Украйна не може да спечели войната с Русия

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи през днешния ден, че Украйна не може да завоюва войната с Русия, призовавайки за договаряния с Москва за преустановяване на спора, съобщи Франс прес.

 

Унгарският водач, който се опълчва на други членове на Европейския съюз по въпроса с тази война и отхвърля да даде военна помощ на своя украински комшия, повтори апелите си за преустановяване на огъня.

 

„ Очевидно е, че военното решение не работи “, сподели той по време на Икономически конгрес в Катар и добави, че съветската инвазия е резултат от „ неуспех на дипломацията “.

 

" Ако погледнем действителността, числата, подтекста и обстоятелството, че НАТО не е подготвена да изпрати войски, явно е, че няма да има победа за горките украинци на бойното поле. Това е моята позиция ", означи Орбан.

Унгарският министър председател, който поддържа връзки с Кремъл, е един от дребното водачи, в случай че не и единственият в Европейски Съюз, който не е посещавал Киев. 

 

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел удостовери през днешния ден, че Унгария е отказала да деблокира отпущането на нов транш военна помощ от Европейски Съюз за Украйна, като в същото време сподели, че е „ сигурен “, че подобен ще бъде провиснал.

 

Според Виктор Орбан след преустановяване на огъня с Москва би трябвало да се контракти ново съглашение за европейска сигурност.

 

„ Като страна Украйна, несъмнено, е доста значима, само че в по-дългосрочен проект, от стратегическа позиция, залогът е бъдещата сигурност на Европа ", сподели Орбан и добави: " Ясно е, че без Съединени американски щати няма архитектура за сигурност за Европа. И тази война може да бъде спряна единствено в случай че руснаците реализиран съглашение с Вашингтон ", добави той.

 

Унгарският министър председател разкритикува и водачите на Европейски Съюз, че са прекомерно " интелектуални ".

 

Отношенията сред Унгария и Швеция би трябвало да се подобрят, преди да бъде утвърдена кандидатурата на скандинавската страна за участие в НАТО, сподели също през днешния ден унгарският министър председател Виктор Орбан по време на Икономически конгрес в Катар, представен от Ройтерс.

 

Швеция и съседката ѝ Финландия подадоха кандидатурите си за участие в НАТО предходната година, откакто стартира съветската инвазия в Украйна. Молбата на Швеция за присъединение към Алианса обаче към момента не е задоволена поради Турция и Унгария, като Будапеща акцентира рецензиите, отправени от Швеция във връзка с позицията на Орбан по отношение на демокрацията и върховенството на закона, отбелязва организацията.

„ Политическите връзки сред Унгария и Швеция са извънредно обтегнати “, сподели Орбан. „ Не желаеме да пренасяме спора посред ни в НАТО “, добави той.

 

Все още не е плануван ден, в който унгарският парламент ще гласоподава кандидатурата на Швеция за присъединение към НАТО, която би трябвало да бъде утвърдена от всичките страни членки на Алианса.

 

През юли ще има среща на върха на НАТО.

 

Тази седмица Орбан е на посещаване в Катар, с който предходната година унгарското държавно управление стартира договаряния за закупуването на полутечен природен газ.  „ Преговорите към момента не са завършили “, съобщи през днешния ден унгарският министър председател.

 

Освен това Катар демонстрира интерес към летището в Будапеща, сподели Орбан по време на форума и добави, че „ катарците са добре пристигнали “ в Унгария.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР